hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Felébredt az alvó óriás
Toxikus álmok Nagy-Törökországról

2018. 03. 29.
Javában zajlik az Olajág hadművelet az észak-szíriai Afrinban. Bár Törökország a nehéztüzérséget és a légierejét is bevetette, a kurd védelmi egységek elszántan tartják magukat. A török elnök elárulta, hogy ami zajlik, valójában hódítás. Lesznek itt gondok a szomszédokkal.

 

A napokban Recep Tayyip Erdoğan török elnök és pártja, az Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) egy nagy rendezvényt tartott Isztambulban, ahol mind az elnök, mind a vezető pártfunkcionáriusok beszédet mondtak. Ezekre a beszédekre, melyek felfedik a törökországi politika befordulását a nemzeti szocializmus felé, majd később visszatérünk.

Foglalkozzunk inkább egy pillanatra azzal a jelenettel, ami körbejárta a teljes világsajtót. Harcias beszédének a végén Erdoğan elnök egy terepszínű ruhába öltöztetett, vörös barettsapkás kislányt vett észre a tömegben, aki összeszorított ajkakkal tisztelgett. Több sem kellett, hogy a kislányt a szín­padra tuszkolják, ahol a gyerek a nyomás alatt elsírta magát. Erdoğan a török belpolitikai közbeszéd általános szintjén vigasztalta a gyereket.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!