hetilap

Hetek hetilap vásárlás

2018. 06.22. (XXII/25) Lapszám

Tartalom ajánló

Külföld

A politikusok már az öltözőben vannak

Amióta megrendezésre kerül négyévente a labda­rúgó-világbajnokság, az éppen regnáló politikai hatalmak igyekeznek mindent megtenni azért, hogy a sporteseményt a saját céljaikra használják fel.

(P)álfordulás – Átkalibrált német kormánypropaganda

Változik is, meg nem is a német főáramú média tudósításainak hangvétele a bevándorlókkal kapcsolatban. A pálfordulás azonban elmaradt, a látszat-elmozdulásról hamar kiderül, hogy pusztán propagandacéljai vannak.

Belföld

Belháborúkkal tarkított ellenzéki politika

Radikálisan átrendezte az ellenzéki palettát az áprilisi választás eredménye: az Együtt megszűnt, az LMP-ből kilépett hadházy ákos, az MSZP-ben teljes vezetőcserét hajtottak végre, a Jobbik pedig megrepedt a mérsékeltek és a radikálisok közötti konfrontációban.

Kiktől tanulta Orbán a politikát?

Tisza Kálmán, Bethlen István, Orbán Viktor. E három személyben miniszterelnöki pozíciójukon kívül közös a hatalmon töltött idő hossza. Korszakalkotó jelentőségük elvitathatatlan, hatalommegtartási eszközeiket viszont saját korukban és a jelenben is számos kritika érte, éri.

Hit és értékek

Kádár hóhérai – Vérbírók, akik túltettek Haynaun

Ahogy a kommunizmusnak nem volt nürnbergi pere, úgy az 1956 utáni megtorlás felelőseinek sem kellett soha számot adniuk tetteikért.

HÁTTÉR

Sérülteket vezet sikerre Szilvási Zsuzsanna

A sikeres oktatás kulcsa az elhivatott pedagógus, aki mindent elkövet azért, hogy minden egyes tanítványából kihozza a maximumot. Így juthatnak el diszgráfiás, diszlexiás, látás- vagy hallás-sérült diákok is az érettségiig, majd a diplomáig – ahelyett, hogy segélyen, betanított munkákon tengődnének egy életen át. Kecskemétiné Szilvási Zsuzsanna magyartanárral beszélgettünk.

Ostorral őrzik a rendet

Részt vettek a Krím annektálásában, harcoltak Aszad oldalán a szír polgárháborúban, most lóháton védik a futballszurkolókat a világbajnokságon. Mit kell tudni erről a rejtélyes paramilitáris csoportról?

Aratóünnep kérdőjelekkel

Aranymezők, ezüstfolyók, énekli Bánk bán Erkel operájában, utalván az ország rendkívüli áldásaira, amellyel a Teremtő megáldotta. Ha hajnalban útra kel az ember vidéken, az opera képei kelnek életre a szemei előtt: ringó búzatáblák, aratásra érett árpaföldek, ameddig a szem ellát.

KÁVÉSZÜNET

A magyar futball mártírja

Hollywood-i szerelmi történetnek indult, de igazi kelet-európai tragédia lett belőle – Szűcs Sándor válogatott labdarúgó mártírhalála talán a magyar futballtörténelmet is átírta.

Hogyan újítható meg a futball? - Így fociznak ők

„Mit csinálnak másként? Inkább mondjuk azt, hogy ők csinálnak valamit!” – reagált Hegyi Iván szakújságíró arra a kérdésünkre, hogy mi lehet azoknak a Magyarországnál kisebb és egyben szerényebb futballmúlttal rendelkező országoknak a titka, akik velünk ellentétben kijutottak a világbajnokságra.

A vers, amit mondani kell

Életének 90. évében elhunyt Kányádi Sándor. A Kossuth-díjas költőt, írót, műfordítót szerda hajnalban érte a halál Budapesten. A magyar irodalom kortárs klasszikusára a Heteknek adott korábbi interjúinak felidézésével emlékezünk.

Kit vált le a Mesterséges Intelligencia?

A mesterséges intelligencia alkalmazásával a megadott adataink teljes körű kiértékelése elérhető lesz az adott vállalat számára. Ennek kapcsán Makay Józsefet, a Makay.net technológiai szakértőjét kérdeztük az aktualitásokról és a jövőbeni változásokról.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!