hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kit vált le a Mesterséges Intelligencia?
Szakértőt kérdeztünk a közösségi portálok veszélyeiről

2018. 07. 22.
A mesterséges intelligencia alkalmazásával a megadott adataink teljes körű kiértékelése elérhető lesz az adott vállalat számára. Ennek kapcsán Makay Józsefet, a Makay.net technológiai szakértőjét kérdeztük az aktualitásokról és a jövőbeni változásokról.

Mit gondol, milyen árnyoldalai lehetnek a közösségi alkalmazások használatának? Melyek azok a tényezők, amelyeket egy átlag felhasználó nem vesz figyelembe?

– A közösségi média és az óriásvállalatok információs hatalmának árnyoldalait lassan mindenki ismeri: a szolgáltatásokon keresztül a felhasználók minden lépését képesek követni; minden gondolatát képesek kitalálni, a személyes adatokat pedig már csak azért is bekérik, hogy a „profilok teljesek legyenek”. Meglátásom szerint az előbb említett orwelli tevékenységnél már csak az aggasztóbb, ha az emberek belefásulnak a figyelmeztetésekbe, és mivel azonnal nem tapasztalják meg a negatívumokat, nem is veszik komolyan azokat.

Mennyire fenyeget bennünket az (online) személyazonosság ellopása? Gyakoriak az ilyen esetek?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!