hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Sérülteket vezet sikerre Szilvási Zsuzsanna
Azzá lesz, akinek hisszük

2018. 06. 21.
A sikeres oktatás kulcsa az elhivatott pedagógus, aki mindent elkövet azért, hogy minden egyes tanítványából kihozza a maximumot. Így juthatnak el diszgráfiás, diszlexiás, látás- vagy hallás-sérült diákok is az érettségiig, majd a diplomáig – ahelyett, hogy segélyen, betanított munkákon tengődnének egy életen át. Kecskemétiné Szilvási Zsuzsanna magyartanárral beszélgettünk.

Kecskemétiné Szilvási Zsuzsannát, a nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium igazgatóhelyettesét és magyartanárát volt tanítványa, Juhász Dominik jelölte az Aranyanyu-díjra, melyet a tanárnő több száz jelölt közül nyert el.

Dominik 5. osztályosként került az akkor még nyolcosztályos gimnáziumba, diagnosztizálatlan diszlexiával és diszgráfiával. Az iskolai fejlesztéseknek köszönhetően hamar túljutott az olvasási nehézségeken, középiskolásként pedig – kivételes memorizáló képességének is köszönhetően – retorika- és szavalóversenyekre járt, majd kitűnő érettségi után felvették a jogi karra, melynek jelenleg a hallgatója. Elmondása szerint a tanárnő volt az egyedüli, aki végig hitt benne, és ennek köszönheti, hogy eljutott idáig.

Hinni a gyerekben

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!