hetilap

Hetek hetilap vásárlás
(P)álfordulás – Átkalibrált német kormánypropaganda

2018. 06. 21.
Változik is, meg nem is a német főáramú média tudósításainak hangvétele a bevándorlókkal kapcsolatban. A pálfordulás azonban elmaradt, a látszat-elmozdulásról hamar kiderül, hogy pusztán propagandacéljai vannak.

Hosszú idő óta némi változás tapasztalható a német főáramú médiatudósításokban, főleg ahhoz képest, ahogy korábban beszámoltak a 2015 óta folyamatos problémát jelentő tömeges bevándorlással kapcsolatos hírekről. A média egészen mostanáig az egyik legfőbb eszköz volt a politika kezében a migrációval kapcsolatos, megfelelő kormány­­propagandával összhangban álló tények és körülmények tálalására. Ami lényegében azt jelenti, hogy a migránsok által elkövetett bűncselekményekről szinte egyáltalán nem tudósítottak. Ha mégis bekerült a hírek közé ilyesmi, akkor szinte biztosan nem szerepelt az írásban az elkövető bevándorló háttere. Ezzel ellentétben minden túlkapás, amely az egyébként roppant felháborodott német lakosság részéről érte a bevándorlókat, akár több napon át is címlapsztori volt a legnagyobb újságok online felületein, amely során részletesen megismerhettük a szerencsétlen szír menekültek teljes eddigi sanyarú életútját is.

Jelenleg azonban egyre gyakrabban lehet olyan híreket, interjúkat, sőt, akár dokumentumfilmet is találni, amelyek kvázi negatív színben tüntetik fel a migránsok viselkedését. Ennek elsődleges okát az az erőszakhullám jelenti, amellyel már a legnagyobb médiumok is kénytelenek foglalkozni a közvélemény széles körű felháborodása miatt.

Susanna halála volt az utolsó csepp

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!