hetilap

Hetek hetilap vásárlás

2018. 08.10. (XXII/32) Lapszám

Tartalom ajánló

Külföld

Jeremy Corbyn portré

Több évtizedig parlamenti frakciója hátsó soraiban lázadt a pártvezetés ellen, majd 2015-ben jól megérezte, hogy eljött az ő ideje. A lendület akár a Downing Street 10-ig kitarthat.

A Benalla-botrány háttere

Hiába a francia futballválogatott győzelme, Emmanuel Macron népszerűségén már az sem segít. A megszorító intézkedések árnyékában elrendelt luxusköltekezések után itt az újabb botrány: legfőbb bizalmasa hol újságírókat, hol demonstrálókat vegzál.

Belföld

A halálbüntetést 54, az abortuszt 78 százalék támogatja

A magyarok szűk többsége a zárt társa­dalom híve, a hagyományos családi szere­pek megtartása kiemelkedően fontos a többség számára. Egy átfogó kutatásból az is kiderül, miként gondolkodunk az egyén szabadságáról, a tekintély megkérdőjelezéséről és a kisebbségekről.

Hit és értékek

Egy érdekes történelmi párhuzam és az oligarchák

Középkori analógiák jutottak eszembe a harmadik kétharmad után. A helyzet kicsit olyan, mint Károly Róbert idejében: amikor a király hosszú küzdelem után legyőzte a trónbitorlókat és a tartomány­urakat, mindenki szépen hazament, és hosszú időre megszilárdult a központi hatalom – mondta Török Gábor politológus a Heti Válasznak adott interjújában, mely azonban már csak az elemző blogján tudott megjelenni, hiszen a hetilap internetes verziója is búcsút mondott a médiapiacnak.

Naponta százakat áldoztak fel az aztékok

Bár a köztudatban a spanyol konkvisztádorok kegyetlenkedései maradtak meg, ám azok a legújabb feltárások szerint eltörpültek az őslakos aztékok tömeggyilkos kultuszai mellett.

HÁTTÉR

Kurd hősnők az Iszlám Állam ellen

Az Iszlám Állam szerint pokolra kerülnek azok a harcosok, akik női fegyveresek által esnek el. Több se kellett a Szíriában élő kurd nőknek: tömegével kezdtek el fegyvert ragadni otthonaik védelméért.

Trumpnak is üzentek a techóriások

Mérföldkövet jelent a digitális tartalomcenzúrában, hogy augusztus elején 24 óra alatt a legnagyobb techplatformok összehangoltan letiltottak egy milliós látogatottságú amerikai alternatív híroldalt.

A Fehér Házig jutott a munkánk híre

Jared Kushner, az amerikai elnök főtanácsadója is méltatta az üldözött keresztényeket segítő programot, amelyet mintának tekintenek a tengerentúlon, az ügyben pedig elképzelhető amerikai- magyar együttműködés is. Azbej Tristannal, a keresztényüldözés elleni helyettes államtitkárral beszélgettünk.

Nem kopik a drogbáró népszerűsége

Ha mozifilmekről vagy sorozatokról van szó, úgy tűnik, Pablo Escobarral nem lehet hibázni. A nálunk is bemutatott Escobar két éven belül már a negyedik elbeszélés az egykori kolumbiai kokainkirályról. A több ezer ember haláláért közvetlenül felelős hírhedt bűnöző valóságos celeb lett – és nem csak a filmvásznon.

Áttörés a hazai adományozó startupnál

A webshopot az adományozással összeházasító fejlesztés egyre népszerűbb, és már nagy cégek is sikeresen használják, de hosszú még az út.

Újabb eredmények a Mars-kutatásban

Izgalomba hozta a tudósokat a bejelentés, miszerint állandóan folyékony halmazállapotú vizet találtak a Marson. Az evolucionista világnézet alapján ugyanis a víz az élet kialakulásának előfeltétele. Azt a bibliai világnézet sem zárja ki, hogy egykor lakott volt a vörös bolygó (is).

Leszerelési hullám a rendvédelemben

Tömeges rendőri leszerelés hírétől hangos a sajtó pár hete. Ennek okaként a túlórapénzek eltörlését jelölték meg, mely egy rendvédelmisnek átlagban havi 30-35 ezer forintnyi kiesést jelent.

Iskola az ezeréves határon túl

„Ott van, ahol az ember azt hiszi, hogy eltévedt, csak még egy kicsit tovább” – mondja falujáról, az egykori ezeréves magyar határ mentén húzódó Kóstelekről Vaszi Levente. A Felszállott a páva című tehetségkutatóban ismertté vált hagyományőrző írni-olvasni tanítja a román iskolába járó csángókat.

KÁVÉSZÜNET

Toszkánai színek, ízek, élmények

Toszkánát senkinek sem kell bemutatni, ám ez a régió több, mint reneszánsz városok, romantikus tájak sokasága, és nem is csak egy kipipálandó divatos nyaralási cél. Ezeknél jóval több: a figyelmes szemlélőnek csodákat mutat, emlékeztet az élet szeretetére, megnevettet, bölcsességre tanít, alázatra int, miközben mennyei ételekkel kényeztet.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!