hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kurd hősnők az Iszlám Állam ellen
Ez a harc lesz a végső?

2018. 08. 09.
Az Iszlám Állam szerint pokolra kerülnek azok a harcosok, akik női fegyveresek által esnek el. Több se kellett a Szíriában élő kurd nőknek: tömegével kezdtek el fegyvert ragadni otthonaik védelméért.

A Női Védelmi Egységek (YPJ) néven elhíresült különítmény 2013 óta hangosan hirdeti, hogy az „ISIS fél a lányoktól”. Észak-Szíriában a kurd védelmi csapatok mellett Jandairis (Jindiris) városából alig pár tucat fővel indult az első, nőkből álló zászlóalj – a legfrissebb adatok szerint mára a 24000 főt is meghaladja a YPJ színeiben harcoló nők száma.

Kik ők és mit szeretnének

Európából azt látjuk, hogy a polgárháborús területről tömegek vándorolnak kontinensünkre a reménytelenség és az élhetetlen körülmények elől. Így felmerül, hogy egy nemzeti kisebbségben lévő csoport női tagjait mi késztetheti arra, hogy lakóhelyükön maradjanak és fegyvert ragadjanak? Arról nem is beszélve, hogy a környező országokból is érkeznek kurdok, és csatlakoznak a most már hét éve zajló polgárháborúhoz.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!