hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A halálbüntetést 54, az abortuszt 78 százalék támogatja
A magyarok és a hatalom

2018. 08. 09.
A magyarok szűk többsége a zárt társa­dalom híve, a hagyományos családi szere­pek megtartása kiemelkedően fontos a többség számára. Egy átfogó kutatásból az is kiderül, miként gondolkodunk az egyén szabadságáról, a tekintély megkérdőjelezéséről és a kisebbségekről.

A magyarok háromnegyedének gazdaságpolitikai értékrendjében egyértelműen a baloldali álláspont a domináns, írtuk meg nemrégiben a Policy Solutions kutatása alapján (Balra át! - Állam bácsi támogatására vágynak a magyarok. Hetek, 2018. július 27. ). Ugyanebben a tanulmányban az intézet a kívánatos társadalmi berendezkedésről is megkérdezte a válaszadókat, és az ezerfős, reprezentatív – tehát a teljes magyar társadalom véleményét kifejező – felmérés alapján arra jutott, hogy ebben a kérdésben sokkal kiegyenlítettebb a helyzet. Az intézet tizennégy állítást fogalmazott meg, melyekre öt válasz közül lehetett egyet-egyet megjelölni.

Az állítások:

  Magyarországnak előnye származik abból, ha más országokból emberek költöznek ide.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!