hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Jeremy Corbyn portré
Islington Fidel Castrója

2018. 08. 09.
Több évtizedig parlamenti frakciója hátsó soraiban lázadt a pártvezetés ellen, majd 2015-ben jól megérezte, hogy eljött az ő ideje. A lendület akár a Downing Street 10-ig kitarthat.

Corbyn Islington North-ban lakik, abban a választókörzetben, amelyet harmincöt éve képvisel a parlamentben. Amikor csak teheti, biciklivel vagy metróval jár, kerüli a hivatali kocsi használatát. A házától néhány kilométernyire, egy kis telken gyümölcsöt és zöldséget termeszt, amiből minden évben lekvárt főz. Ennek köszönheti, hogy több westminsterbeli kollégája rosszmájúan az 1979-es Isten hozta, Mr…! című film együgyű kertészéhez hasonlítja, aki a véletlenek összejátszása folytán majdnem az Egyesült Államok elnöke lesz. A hasonlat annyiban helytálló, hogy Jeremy Corbynnak reális esélye van arra, hogy Nagy-Britannia következő miniszterelnöke legyen. A fogadóirodák őt hozzák ki befutónak, de ami ezeknél az előrejelzéseknél mérv­adóbb: a Munkáspártnak csak hét parlamenti helyet kellene elnyernie a Toryktól, hogy Corbyn koalíciót alakíthasson, és jelenleg úgy tűnik, ez egy könnyedén megugorható léc.

Középosztálybeli „vörös pelenkás”

Jeremy Bernard Corbyn 1949-ben Wiltshire megyében született, három báty után negyedik fiúként. A család hét év múlva átköltözött egy hét hálószobás udvarházba, Shropshire egy kis falujába. A matematikatanár anya, Naomi, és villamosmérnök apa, David békeaktivisták voltak. A spanyol polgárháború hozta őket össze: 1936-ban Londonban találkoztak, a Franco elleni harc támogatására szervezett egyik megmozduláson.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!