hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Nem kopik a drogbáró népszerűsége
Pablo, a sztár

2018. 08. 09.
Ha mozifilmekről vagy sorozatokról van szó, úgy tűnik, Pablo Escobarral nem lehet hibázni. A nálunk is bemutatott Escobar két éven belül már a negyedik elbeszélés az egykori kolumbiai kokainkirályról. A több ezer ember haláláért közvetlenül felelős hírhedt bűnöző valóságos celeb lett – és nem csak a filmvásznon.

Pablo Escobar Kolumbia Medellín nevű nagyvárosban nőtt fel, egy kilencfős családban. A bűnözés már középiskolás korában beköszöntött Escobar életébe, különböző elbeszélések azonban mást állítanak arról, miként kóstolt bele az alvilági üzelmekbe. Egy legenda szerint a tinédzser Pablo sírköveket lopott temetőkből, majd miután lecsiszolta róluk az elhunyt nevét, eladta azt helyi csempészeknek. Roberto Escobar, Pablo bátyja és későbbi könyvelője tagadja, hogy ez a történet igaz lenne, szerinte öccse csak olyan sírköveket adott tovább, amelyekért nem fizették a fenntartási díjat. Pablo fia, Juan Pablo szerint apja a medellíni egyetem diplomáit hamisítva vágott bele illegális tevékenységekbe – mielőtt kokaincsempészettel kezdett volna foglalkozni, egy ideig Pablo is erre az egyetemre járt, azonban sosem szerzett diplomát. (Juan Pablo Escobar később Sebastián Marroquinre változtatta a nevét, de nem azért, mert el akart szakadni a családnévtől, hanem mert apja halála után Mozambikban összetalálkozott egy voodoo varázslóval, aki megátkozta, és emiatt személyiséget váltott.)

Ezüst vagy ólom

Pablo Escobar és barátja, Oscar Benel Aguirre az 1970-es évek elején szerzett kisebb hírnevet, amikor állítólag egy medellíni vezető elrablásáért százezer dollárt kaptak. Escobar célja volt, hogy huszonkét éves korára már egymillió kolumbiai pezója legyen. Huszonhat évesen már több mint százmillió pezó volt a számláján (akkoriban ez körülbelül hárommillió dollárnak felelt meg). 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!