hetilap

Hetek hetilap vásárlás

2019.06.07.(XXIII/23) Lapszám

Tartalom ajánló

Külföld

Szürkeségre zöldség

Az EP-választás nagy nyertesei a zöldek. Nem véletlenül, sikerüket ugyanis egy régóta épített stratégiának köszönhetik. Egy olyan stratégiának, amely leginkább egy csapda a régi, a választók számára egyre inkább szürkévé váló nagypártok számára. S azok bele is sétáltak ebbe. A kérdés most az, mennyire tartós a zöldek sikere.

A zöldmozgalom okkult gyökerei

Kívülről nézve a zöld-mozgalom fókuszában jószándékú, néha naiv vagy túlzó, de alapvetően ideológia­mentes programok állnak. Az irányzat korai képviselői azonban egy olyan spiri­tuális világnézetet képviseltek, amely tudatosan akart meghaladni minden korábbi vallási és erkölcsi rendszert.

Bibi és a Kultúrkampf

Alig csitult el a média Netanjahu ötödik, mámoros választási győzelme után, a mindenképp törékenynek ígérkező koalíció ezúttal halva született gondolat maradt. A konfliktusgóc ismét az ultraortodoxok hadkötelezettsége.

Belföld

Utcai harc

Miközben a Fidesz–KDNP ismét fölényes győzelmet aratott az Európai Uniós választásokon, jelentős hatalmi átrendeződésekre lehet felfigyelni az ellenzék háza táján. Számos tanulsága van a mostani eredményeknek, köztük olyanok is, melyekkel ha a Fidesz nem kezd valamit, már 2022-ben komoly veszélybe kerülhet a mostani stabilitása.

Rossz konszenzus helyett őszinte vitát az abortuszról!

Vihart kavart a múlt héten Cseh Katalinnak, a Momentum EP-listavezetőjének 2015-ös Klubrádióbeli szereplése. Az ügy ráirányította a közfigyelmet egy fontos kérdésre. Arra, hogy fájóan hiányzik a magyar politikai életből egy életpárti politikai erő.(2019.06.07.) 

A hajóbaleset dél-koreai belügy lett

A dunai hajókatasztrófa nemcsak magyar ügy, több nemzetközi szereplője is van, kezdve a svájci felségjelű hajó ukrán kapitányától egészen a dél-koreai áldozatokig.

Budapestről kisöprik a Jobbikot és az LMP-t

Összeomlott a magyar politikában az a centrum, amelynek kialakítására 2015 után Simicska Lajos birodalma erőforrásait fordította, és amelyre Vona Gábor és a Jobbik Sneider–Gyöngyösi-féle vezetése, valamint Puzsér Róbert a stratégiáját építette.

Hit és értékek

Pünkösd és a millenniumi nemzedék

A korábbinál több fiatal mondja magát spirituális személynek, de ez olyan verseny­helyzetet jelent a kereszténységnek, amire kevés egyház van felkészülve.

HÁTTÉR

A konzervatív megmondóember

Húst hússal eszik, a neomarxizmus és identitáspolitika legnagyobb kritikusa, a szólásszabadság és a zsidó–keresztény kultúra fővédnöke, mégsem vallásos. Budapesten járt a konzervativizmus popsztárja, Jordan B. Peterson, akivel a Hetek munkatársának is volt lehetősége személyesen találkozni.

Kozmetikázott gyűlölet

Több közelmúltbeli incidens is azt erősíti meg, hogy Németország antiszemitizmussal szembeni hagyományos kiállása meggyengült, a német állam nem képes kezelni a radikális iszlám bevándorlók által gerjesztett indulatokat. Ez sajnos általános tünet a nyugati világban.

Nem mindenki örül a felpörgött idegenforgalomnak

Összeszemetelt Everest, Velencéből menekülő helyi lakosok, randalírozó romkocsmázók Erzsébetvárosban – egyre több helyen érzékelik a világszerte robbanásszerűen növekvő turizmus árnyoldalait.

Erdélybe látogatott Ferenc pápa

Ferenc pápa romániai látogatásától mindenki várt valamit: a románok a centenárium, a mai Románia születésének századik évfordulójának méltó megünneplését, a magyar kisebbség pedig jogaik elismerését. A székelyek ugyan elvitték a show-t, de maradandó változás nem történt.

Nem hagyjuk hogy a klasszikus játékok eltűnjenek

A családi tulajdonban lévő vállalkozás egyike azon keveseknek, akik lefedik a játékpiac csaknem 25 százalékát, országszerte 34 üzlettel és több mint 400 alkalmazottal rendelkeznek. Gyaraki József elárulta nekünk, hogyan lett trafikosból Magyarország vezető játékkereskedelmi cégtulajdonosa.

KÁVÉSZÜNET

Kenni vagy nem kenni

Beköszöntött a nyári időszak, így nem árt magunkat felvértezni pár tanáccsal, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, és a bőrünk is jól érezze magát rajtunk. Mit érdemes a bőrünkre kenni, és mit nem? Nem is olyan egyszerű kérdés a termékdömping korszakában, de ha belelátunk bőrünk működésébe, meg tudjuk tanulni az ideális bőrápolási lépéseket.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!