hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kozmetikázott gyűlölet
Európa kapitulál az antiszemitizmussal szemben?

2019. 06. 06.
Több közelmúltbeli incidens is azt erősíti meg, hogy Németország antiszemitizmussal szembeni hagyományos kiállása meggyengült, a német állam nem képes kezelni a radikális iszlám bevándorlók által gerjesztett indulatokat. Ez sajnos általános tünet a nyugati világban.

Múlt szombaton nyíltan antiszemita, Izrael-ellenes tüntetésre került sor Berlinbena Hezbollah és a Hamasz szimpatizánsai, egyes baloldali szervezetek részvételével az al-Kudsz (Jeruzsálem arab neve) nap alkalmából. A még Khomeini ajatollah által meghirdetett al-Kudsz-napon Jeruzsálem „zsidó megszállása” miatt, illetve Izrael állama ellen protestálnak minden évben a muszlim hívők.

Az antiszemita rendezvény miatt ellentüntetés is szerveződött, melyen zsidó közösségi vezetők, továbbá az amerikai és izraeli nagykövetek az al-Kudsz-napi tüntetés, valamint a Hezbollah politikai szárnyának betiltását követelték Németországban. Bár a német kormányfő nem reagált, a zsidósággal szolidáris ellentüntetésen részt vett Felix Klein antiszemitizmus elleni kormánybiztos, ami vélhetően összefügg egy héttel korábbi megnyilvánulásával is. Az EP-választásokat megelőző napon ugyanis azt nyilatkozta, hogy nem javasolja Németországban a kipa nyilvános viselését. Klein, aki szerint ma egyre kevésbé kelt megütközést Németországban az antiszemita nézetek hangoztatása, kitért arra is, hogy a zsidó állampolgárokkal szembeni támadások 90 százalékát szélsőjobboldaliak, és elenyésző számban muszlimok követik el.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!