hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Utcai harc
Online tarol a Momentum, a Fidesz-hálózat öregedőben

2019. 06. 06.
Miközben a Fidesz–KDNP ismét fölényes győzelmet aratott az Európai Uniós választásokon, jelentős hatalmi átrendeződésekre lehet felfigyelni az ellenzék háza táján. Számos tanulsága van a mostani eredményeknek, köztük olyanok is, melyekkel ha a Fidesz nem kezd valamit, már 2022-ben komoly veszélybe kerülhet a mostani stabilitása.

Az első és legfontosabb tanulság, hogy a „kifelé szóló” közvélemény-kutatások többsége nem volt képes értékelni a valós helyzetet. Jól látható, hogy vannak olyan intézetek, amelyek valójában kampánycélra, tábormozgósításra használják a logójukat, és a valóságot  egyáltalán nem tudják felmérni. A fals adatok mögött persze nemcsak politikai számítás áll, sokkal inkább az ellenzéki oldal széttöredezettsége. Talán egyedül a Fidesz táborát lehetett reálisan megbecsülni, a másik térfélen viszont szinte lehetetlen pontos adatokat szerezni, lévén, hogy jelenleg is zajlanak a politikai térhódítások. A kutatásos mérkőzésből értelemszerűen a Fidesz jött ki győztesen. Olyan stabil háttérrel rendelkeznek, melynek köszönhetően ha az ellenzéki pártszimpátiákat nem is tudják pontosan belőni, a választói attitűdöket, az embereket leginkább foglalkoztató témákat mégis ők tudják a legjobban felmérni.

Népszavazási modell

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!