hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Budapestről kisöprik a Jobbikot és az LMP-t
Teljes az átrendeződés a fővárosi ellenzékben is

2019. 07. 23.
Összeomlott a magyar politikában az a centrum, amelynek kialakítására 2015 után Simicska Lajos birodalma erőforrásait fordította, és amelyre Vona Gábor és a Jobbik Sneider–Gyöngyösi-féle vezetése, valamint Puzsér Róbert a stratégiáját építette.

„21. századi pártok” pólusa anélkül szűnt meg a magyar politikában, hogy valójában létrejött volna, miután világossá vált, hogy a jobbközépen nincs hely egyszerre Orbán- és Gyurcsány-ellenes pártok számára, amelyek rá­adásul 2018 tavaszán elvesztették frontembereiket. Az elmúlt néhány napban aztán kiderült, hogyan néz ki ez az összeomlás a gyakorlatban. Pillanatok alatt eltűnhet Budapestről a Jobbik és az LMP maradéka is az EP-választás nyomán – legalábbis erre enged következtetni az ellenzéki pártok fővárosi mozgása a május 26-i EP-választást követően.

Megállapodás áprilisban

Mint ismert, április elején a fővárosi MSZP, DK, Párbeszéd és Momentum megállapodott egymással arról, hogy az ősszel közösen indulnak a fővárosban és a kerületekben az önkormányzati választáson. Az ellenzéki megállapodást április 6-án jelentette be Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke; Gy. Németh Erzsébet, a DK országos elnökségének tagja; Béres András, a Párbeszéd elnökségi tagja és Donáth Anna, a Momentum alelnöke.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!