hetilap

Hetek hetilap vásárlás

2019.10.31 (XXIII/44) Lapszám

Tartalom ajánló

Külföld

Egyik kutya, másik eb

Sikerült tényleg kiiktatni a véreskezű szektavezért, Abu Bakr al-Bagdadit, végre fellélegezhet a világ. Igaz, csak egy rövid ideig.

Vesztes győztesek és győztes vesztesek

Rendkívül szoros versenyt követően Justin Trudeau Liberális pártja nyerte a kanadai választásokat. Azonban kénytelen lesz kisebbségben kormányozni, miután 20-szal kevesebb parlamenti helyet tudhat magáénak.

Közös ellenséggel viaskodunk

Orbán Viktort és Donald Trumpot barátnak, az izraeli sajtót ellenségnek, a Templomhegyi status quót pedig igazságtalannak tartja. Úgy érzi, egyedül áll ki a konzervatív értékek mellett a hazai médiában. Jair Netanjahuval, az izraeli miniszterelnök fiával beszélgettünk.

„Európa a rosszfiúkkal barátkozik!”

Jair Netanjahu, az izraeli miniszterelnök fia a XXI. Század Intézet meghívására látogatott hazánkba. A Hetek részt vehetett egy szűk körű sajtóbeszélgetésen is, ahol kifejtette: Európa jórészt az olaj miatt folytat Izrael-ellenes politikát; Soros Györgyöt pedig felforgatónak tartja, aki tönkreteszi a nemzetállamokat.

Belföld

Szabadság helyett kordon?

A hét elején kezdődött őszi ülésszakban a sajtó munkatársai már nem készíthetnek felvételeket a plenáris üléstermet körülvevő folyosókon, sem a büfében, sem az étteremben, a sajtópáholy pedig a képviselőktől távoli útvonalon lesz elérhető. Ezzel megszűnik a spontán interjúk készítésének eddigi lehetősége, mostantól nem lehet majd váratlanul megkérdezni a képviselőket. Szigorodik az újságírók szabályozása a képviselői irodaházban is, ahol mostantól egy kétszer kétméteres karámban várakozhatnak a sajtó munkatársai, és csak akkor készíthetnek interjút, ha a képviselő odamegy, előzetesen beleegyezik a beszélgetésbe, és a frakcióvezetője is engedélyezi azt. 

Palkovicsék lefölözik az egészségügyet

A kórházak fokozódó eladósodása mögött elsősorban nem a közbeszerzések visszásságai, hanem a magánegészségügy brutális terjedése, a piac bérfelhajtó hatása húzódhat– mondja Kincses Gyula egészségügyi szakértő.

Hit és értékek

Jézus Krisztus és a szupersztárok

Sokszor hallani sztárok hitéleti fordulatairól, de vajon Őszinte megtérésekről vagy Vallási rehabról van szó? egyesek szörnyű szenvedések elől menekültek a hitbe, mások pedig a hitet elhagyva keresik a sikert.

Tékozló fiúk a keskeny úton

A rockzene történetében számos világhírű előadó pályája találkozott a kereszténységgel. Volt, akinek az útja tartósan együtt haladt, másoké inkább csak keresztezte egymást, és volt, akinek talán csak a végtelenben találkozott.

Haladás a katasztrófába

A helytelen istenkép és az ebből fakadó téves üdvtörténet-értelmezés fontos szerepet játszott a marxista és a náci ideológiák kialakulásában.

HÁTTÉR

Yeezytől Jézusig?

Világhírű rapper és producer, divattervező, botrányhős, hangos Trump-támogató, holott ő maga soha nem szavazott senkire, és bevallása szerint újjászületett keresztény. Kanye West portréja.

A balatoni cápa Tokióra készül

A nyíltvízi úszás első magyar világbajnoka. Öt kilométeren tíz másodpercet vert a másodikra, ami történelmi rekord. Még csak 22 éves, és sokan tokiói aranyesélyesként tekintenek rá. És jellemző, hogy mindig mosolyog! Rasovszky Kristóffal beszélgettünk.

Egy elfeledett nép Erdélyben

Királyföldön, az Olt folyó völgyében mára csak az egykori erődtemplomok és a városok utánozhatatlan hangulata utal arra, hogy a vidéket egykor szászok lakták. Az egykori német ajkú telepesek leszármazottait kerestük Erdélyben.

Az élet értéke

Bár a szívdobbanás törvény még nem lépett életbe, máris mozgalmat indított el, ami új kontextusba helyezi a legvédtelenebb társadalmi csoport, a magzatok helyzetét. Amy Sinclair iowai szenátorral, a törvényjavaslat koordinátorával beszélgettünk, aki a CitizenGo meghívására érkezett a budapesti Szívdobbanás Konferenciára.

Az atomfagyi és a magyar Csernobil

Csernobilnak voltak magyar áldozatai és magyar hősei is – mondja Vujity Tvrtko, aki nemcsak az atomkatasztrófára épült szórakoztatóipart mutatja be legújabb riportfilmjében, hanem Csernobil különböző emberi sorsait is. A filmet november 1-jén 20:30-kor mutatja be az ATV.

KÁVÉSZÜNET

Torz erkölcs és hitvány társaság

A film a „mai fiatalok” problémáira igyekszik rávilágítani, illetve a fe­le­lős­ségvállalás témáját körbe­járni. A kérdés: vajon sikerült hitelesen bemutatni az online generációt?
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!