hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Jézus Krisztus és a szupersztárok
Pálfordulások és hitehagyások a popszakmában

2019. 10. 30.
Sokszor hallani sztárok hitéleti fordulatairól, de vajon Őszinte megtérésekről vagy Vallási rehabról van szó? egyesek szörnyű szenvedések elől menekültek a hitbe, mások pedig a hitet elhagyva keresik a sikert.

A The Guardian vitriolos cikkében megjegyzi: Istennek, a Twitterrel ellentétben, hajlama van megbocsátani, ezért a vallás mindig opció a celebeknek, akik tiszta lappal akartak indulni. E meglehetősen cinikus hozzáállás viszont részben utal azokra a visszásságokra, amiket korábban megtért, majd sajnálatos módon visszaesett hírességek produkáltak, részben pedig szkepszissel tekint a posztmodern popkultúra egykori tékozló fiaira, akik Jézusban kerestek menedéket. A liberális sajtótól nem is várhatjuk, hogy az esetleges pálfordulásokra pozitívan reagáljanak.

A popszakma könnyű feltörekvési lehetőségnek tűnik, ám olykor-olykor komoly drámák révén betekintést kaphat a nagyérdemű az általuk ajnározott sztárok lelkileg és sokszor fizikailag is nyomorúságos magánéletébe. Nem egy celeb fordult már Istenhez, hátha felülről segítséget kap. Persze sokan csak úgy általában „Istenre” hivatkoznak, viszont egyre többen merik felvállalni Jézus Krisztus nevét is, ami konkrétabb elköteleződésre utalhat a keresztény hit mellett.

A Bieber-fordulat

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!