hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Az atomfagyi és a magyar Csernobil
Vujity Tvrtko 20 év után tért vissza Csernobilba

2019. 10. 30.
Csernobilnak voltak magyar áldozatai és magyar hősei is – mondja Vujity Tvrtko, aki nemcsak az atomkatasztrófára épült szórakoztatóipart mutatja be legújabb riportfilmjében, hanem Csernobil különböző emberi sorsait is. A filmet november 1-jén 20:30-kor mutatja be az ATV.

Van bármi emléked Csernobil kapcsán 1986-ból?

– Tizenhárom éves voltam a katasztrófa idején. Mint akkoriban valószínűleg az összes magyar gyermeket, engem is óvott édesanyám, hogy evés előtt mossuk meg a salátát, ne menjek a homokozóba, illetve csukjuk be az ablakokat – de az igazán fontos részleteket a szüleink sem ismerhették.

Tizennégy évvel később viszont már magad jártál utána a részleteknek. Mi vitt akkor Csernobilba?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!