hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A balatoni cápa Tokióra készül
Interjú Rasovszky Kristóf világbajnok nyíltvízi úszóval

2019. 10. 30.
A nyíltvízi úszás első magyar világbajnoka. Öt kilométeren tíz másodpercet vert a másodikra, ami történelmi rekord. Még csak 22 éves, és sokan tokiói aranyesélyesként tekintenek rá. És jellemző, hogy mindig mosolyog! Rasovszky Kristóffal beszélgettünk.

Testfelépítésed alapján nekem első látásra inkább tűnsz NBA-s kosarasnak vagy nehézatlétának, mint úszónak...

– Ahhoz, hogy ott legyek az élbolyban, és kevesebb tempóval tudjak jól haladni, erőre van szükség. Arról nem beszélve, hogy a hajrában, amikor négyen-öten küzdünk néhány négyzetméteren belül, és próbálok jó pozícióhoz jutni, ugyancsak meghatározó, mennyi erő maradt a karomban, lábamban.

 Az ember alapjában véve szárazföldi lény, te sokszor és sokáig vagy a vízben. Hogyan érzed magad ott a folyamatos oxigénadóssággal, főleg, ha a víz nem éppen kellemes hőmérsékletű?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!