hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Így változtatta meg Olaszországot egy céltudatos milánói: Silvio Berlusconi nem mindennapi élete

Sokak szerint az utolsó nagy olasz vezető, aki vitathatatlanul nagy nyomot hagyott hazája és Európa politikai színpadán. Sorozatos botrányai azonban óriási árnyékot vetnek a rekorder ex-kormányfő emlékezetére.

Transzlobogó és mellmutogatás Bidennél a Fehér Házban

Joe Biden amerikai elnök kihirdette, hogy az USA ezentúl a Pride nemzete és felvonta a Fehér Házra a transzlobogót, közben jogászok figyelmeztetnek, az amerikai demokrácia csődjét jelentheti az a vádemelés, amely nyomán akár több évtizedre is börtönbe zárhatják Donald Trumpot. Ráadásul az ukrajnai háború is most érkezett el a fordulópontjához, az ellentámadás kimenetele kulcsfontosságú lehet Washington számára.

Partikirály, a Fehér Ház állandó vendége: kicsoda Soros Alex, akire az apja rábízta a birodalmát?

A megosztó dollármilliárdos spekuláns, Soros György a napokban 25 milliárd dolláros alapítványa irányítását fiának, Alexander Sorosnak adta át. Korábban nem akarta, hogy fiai örököljék birodalmát, az elmúlt években azonban valamiért mégis meggondolta magát.

Amerika új zászlaja - E heti köszöntő

A „nincsenek is nemváltó gyerekek” cinikus kampányra egészen elképesztő választ adott a valóság.

Belföld

Falhoz állították és felhúzták a fegyvert: így menekült meg a szudáni fogságból a magyar békefenntartó

Amikor kiderült, hogy nem amerikai, hanem magyar, a fogvatartói feldühödtek, mert így a várt egymillió dolláros váltságdíjnak csak a töredékét követelhették érte. Papp István nyugalmazott alezredes, volt ENSZ-békefenntartó mondta el történetét a Heteknek.

Migránskvóta: ennyit kell fizetnie Magyarországnak, ha ellenáll a Brüsszeli nyomásnak

Az Európai Unió országai megállapodást kötöttek a migrációs és menekültügyi politika reformjáról. A terv szerint a tagországoknak „önkéntesen” szolidaritást kellene vállalniuk a menedékkérők elosztásában, ám ha ezt nem teszik meg, súlyos büntetésre számíthatnak.

Státusztörvény: másfél millió gyermek jövője a tét

A pedagógusnapra időzítette a kormány a státusztörvény-tervezet benyújtását, azt ígérve, hogy az új életpályamodell és a jelentős béremelés révén nőni fog a pedagógusok megbecsültsége. A tervezet legkritikusabb pontja, hogy nincs garancia a beígért bérrendezésre, s emiatt folytatódhat a tömeges pályaelhagyás.

Hit és értékek

A CBN alenöke Pat Robertson örökségéről

Rob Almann, a CBN hírszolgáltatásért felelős alelnöke a Heteknek nyilatkozva elmondta, hogy Pat Robertson sikeres és folytatható örökséget hagyot maga után.

Elment a forradalmi újító: Pat Robertson öröksége

Valamennyi amerikai híroldal vezető helyen számolt be arról, hogy 93 éves korában elhunyt Pat Robertson világhírű keresztény televíziós műsorvezető, a CBN televízió alapítója, volt republikánus elnökjelölt-aspiráns, aki többször is nyilatkozott lapunknak.

HÁTTÉR

Interjú: tudatosan kell felkészülni az időskorra

Az elmúlt idõszakban több kutatás számolt be arról, hogy a világ országainak csaknem a felében már nem születik elegendő gyermek a népesség létszámának fenntartásához. A társadalom elöregedése hazánkban is egyre több kérdést vet fel. Ennek apropójából beszélgettünk Márkus Olga idősügyi interaktív életút-tanácsadóval, a Hit Gyülekezete munkatársával a hazai idősügyről.

Mentorprogram a balatoni turizmus megújításáért

A mentorálás rendkívül előnyös lehet a munkahelyi karrier és az egyéni fejlődés szempontjából is. A turizmussal foglalkozó protégé. mentorprogram idén nyáron a balatoni vendéglátóipari kultúra fellendítését célozza meg a személyes mentorálás szemléletét alkalmazva.

Akcióban a mélyállam: csendes puccs volt a Watergate-botrány

A „Watergate” az Egyesült Államok történelmének egyik leghírhedtebb botránya. Egy frissen megjelent könyv szerint azonban a publikum csak az események leegyszerűsített változatát ismeri, ami elfedi az ügy felgöngyölítését aktívan befolyásoló mélyállam szerepét.

KÁVÉSZÜNET

A tudatos táplálkozás alapjai

A táplálkozást földrajzi térségek adottságaitól és társadalmi kultúráktól függően eltérő sajátosságok jellemzik. Közös vonás azonban, hogy a táplálkozás közvetlenül befolyásolja az emberi test működését, egészségi állapotát.

Afrikai nagypapa, száműzetés, párbaj: Puskin kalandos élete

Az első világirodalmi színvonalú orosz író, aki verses regényét, a Jevgenyij Anyegint pontosan 200 évvel ezelőtt, 1823-ban kezdte írni.

Végre nagyon sok az eper: itt tud szedni, ha nem boltban venne

A magyar földek roskadoznak az idei kedvező terméstől és több termelőhely is megnyitotta kapuit azok előtt, akik szívesebben szednék maguk a gyümölcsöt, minthogy a boltban megvásárolják.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!