hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Transzlobogó és mellmutogatás Bidennél a Fehér Házban
Büszkeség és balítélet: Sorsdöntő nyár az Egyesült Államokban
Transzlobogó és mellmutogatás Bidennél a Fehér Házban

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2023. 06. 14.
Joe Biden amerikai elnök kihirdette, hogy az USA ezentúl a Pride nemzete és felvonta a Fehér Házra a transzlobogót, közben jogászok figyelmeztetnek, az amerikai demokrácia csődjét jelentheti az a vádemelés, amely nyomán akár több évtizedre is börtönbe zárhatják Donald Trumpot. Ráadásul az ukrajnai háború is most érkezett el a fordulópontjához, az ellentámadás kimenetele kulcsfontosságú lehet Washington számára.

„Amerika a büszkeség (angolul pride) nemzete” – posztolta Twitter-oldalán az Egyesült Államok elnöke, Joe Biden, mellékelve egy fotót, amelyen az látható, ahogyan a Fehér Ház központi, fő helyére – az amerikai zászlók helyére – egy úgynevezett Progresszív Büszkeség Zászlót húzatott fel, amely annyiban különbözik a hagyományosan ismert szivárványos LMBTQ-zászlótól, hogy azon a transzideológia kiemelten megjelenik.

A bejegyzés nemcsak azért váltott ki óriási felháborodást a társadalom részéről, mert sokan elutasítják a transzideológia és genderpropaganda „értékrendjét”, hanem azért is mert ennek felmagasztalását ráadásul az amerikai nemzeti szimbólumok kárára tették.

Az amerikai zászlóval kapcsolatos kódex ugyanis kimondja többek között, hogy az Egyesült Államok lobogójának mindig központi helyen kell kifüggesztve lennie, a lehetőségek között a legmagasabb ponton – más zászló azt ilyen módon nem előzheti meg, takarhatja el.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!