hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A tudatos táplálkozás alapjai
Túl az élvezeteken
A tudatos táplálkozás alapjai

Illusztráció(Fotó: Shutterstock / PuzzlePix )

2023. 06. 15.
A táplálkozást földrajzi térségek adottságaitól és társadalmi kultúráktól függően eltérő sajátosságok jellemzik. Közös vonás azonban, hogy a táplálkozás közvetlenül befolyásolja az emberi test működését, egészségi állapotát.

A táplálkozásnak számos célja és funkciója van az éle­tünkben. Amellett, hogy élvezetet, élményt nyújt, örömforrást jelent, kapcsolatépítés és időtöltés gyanánt is remek elfoglaltság, jó szem előtt tartani, mi is a legfőbb rendeltetése.

A táplálkozás egyik legalapvetőbb célja – ahogyan a magyar nyelvben gyönyörűen jelzi is a szótő –, a táplálás, a fizikai test tápanyag-szükségleteinek biztosítása.

Ha az elfogyasztott ételek révén a szervezetünk hozzájut a számára létfontosságú tápanyagokhoz, akkor ez elősegíti a test egészséges működését.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!