hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Mentorprogram a balatoni turizmus megújításáért
Új hullámok a Balaton partján
Mentorprogram a balatoni turizmus megújításáért

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2023. 06. 14.
A mentorálás rendkívül előnyös lehet a munkahelyi karrier és az egyéni fejlődés szempontjából is. A turizmussal foglalkozó protégé. mentorprogram idén nyáron a balatoni vendéglátóipari kultúra fellendítését célozza meg a személyes mentorálás szemléletét alkalmazva.

Régi bölcsesség, hogy legjobban a tapasztalt mesterek mellett lehet elsajátítani egy-egy szakma alapjait. A történelmileg jelentős tudásátadási módszerek között egyből eszünkbe juthat például a középkori céhrendszerben kialakult tanonckodás.

A klasszikus gyakorlat továbbra is fennmaradt, ám alkalmazási területe folyamatosan bővül. A mentorálás bizonyítottan pozitív hatással van a mentoráltak karrierjére. Gerard Roche 1979-ben készített, gyakran hivatkozott felmérésében a megkérdezettek 63,5 százaléka nyilatkozta, hogy nőtt a fizetése, korábban elérte az áhított pozíciót, és összességében elégedettebb volt a munkájával a nem mentoráltakhoz képest.

A mentoring leggyakrabban szervezeten belül működő, önkéntes alapú és nem fizetős megközelítés, amely abban érdekelt, hogy hosszú távon fejlessze a mentorált személyiségét.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!