hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Státusztörvény: másfél millió gyermek jövője a tét
 Státusztörvény: másfél millió gyermek jövője a tét

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2023. 06. 14.
A pedagógusnapra időzítette a kormány a státusztörvény-tervezet benyújtását, azt ígérve, hogy az új életpályamodell és a jelentős béremelés révén nőni fog a pedagógusok megbecsültsége. A tervezet legkritikusabb pontja, hogy nincs garancia a beígért bérrendezésre, s emiatt folytatódhat a tömeges pályaelhagyás.

„Szeretném felhívni a döntéshozók figyelmét, hogy fizetésemelés nélkül, a státusztörvény bevezetésével (annak előnyei kommunikálása nélkül), a tanév végén, sok tanár tervezi benyújtani a lemondását.

A tanárok többsége nem tüntet, mert tanítani szeret, de sokan tervezik, hogy szakmát váltanak az anyagiak és a körülmények miatt.

Nem tudom, meddig csökkenhet a létszám a gyerekek veszélyeztetése nélkül, az oktatás színvonaláról nem is beszélek” – írta Facebook-posztjában Skrabski Fruzsina dokumentumfilm-rendező, a Három királyfi, három királylány mozgalom vezetője.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!