hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Izrael 75: Ünneplés a rakéták árnyékában

A modern zsidó állam 75 éves lett. Jeruzsálem városa 56 éve egyesült Izrael felszabadító seregeinek köszönhetően. Ahogy Izrael állami ünnepeit ülte, a palesztin terrorszervezetek fizikai,  a Palesztin Hatóság elnöke pedig verbális erőszakhoz folyamodott. Egy kicsit szomorú ünnepi helyzetértékelés Jeruzsálem sokat látott utcáiról, közelmúltról és ködös jövőről, az örökké illékony jelenben.

Reagan volt tanácsadója: Magyarország egy sziget

A romániai zsidó családba született világhírű amerikai író munkássága a katonai stratégiák, nemzetközi kapcsolatok, geoökonómia és hadtörténet területére terjedt ki. Szolgált az izraeli hadseregben, dolgozott az amerikai védelmi minisztériumnak és a nemzetbiztonsági tanácsnak is. Sok amerikai elnöknek adott stratégiai tanácsot. Edward N. Luttwak a Danube Institute és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem meghívására érkezett Magyarországra, a Ludovika Fesztivál főelőadója volt. 

Belföld

Kutatás: elégedetlenek a magyar fiatalok

A közép-európai és balti országok fiatalsága a személyes jövőjét illetően optimista, de az országa jövőjét tekintve pesszimista, s részben ebből is fakad, hogy a többség jellemzően az európai integráció híve, EU- és NATO-párti – derül ki egy nemrég publikált nemzetközi kutatásból.

Agrárminiszter a Heteknek: Romba dönthetik Európa mezőgazdaságát

Habár sikerült megegyezni az Európai Bizottsággal, a magyar mezőgazdaság előtt álló kihívások nem oldódtak meg az ukrán gabonatermékek importtilalmával. A rendkívüli aszály, az elszabaduló élelmiszerárak mellett szóba került a műhús és a rovarfehérjék kérdése is, aminek propagálását a miniszter szimpla provokációnak tartja.

Cenzúra: Elrejti a Hetek cikkeit a Facebook az olvasók többsége elől

Mondvacsinált ürüggyel lehetetlenítené el a legnagyobb közösségi oldal a Hetek online jelenlétét, a fenyegetésüket már el is kezdték beváltani, elképesztő mértékben korlátozták bejegyzéseinkmegjelenését. Mindezt azért, mert egy évvel ezelőtt beszámoltunk egy parlamentbe jutó párt nyilvános sajtótájékoztatójáról.

Hit és értékek

Ha mindenki cserben hagyott is, Isten soha

Gyermekbántalmazás, szexuális vissza­élések. Hol húzódik a felelősség, és hogyan lehet kezelni a rendszerszintűnek tűnő problémákat Böjte Csaba gyermekotthonaiban? Egy a napokban felszínre kerülő beszámoló új vitákat kavart a magyar közéletben.

HÁTTÉR

Megdöbbentő: ennyi mikroműanyag kerül évente a szervezetünkbe

Ha műanyag lenne, nem lenne rajta repedés – szoktam mondani, mikor a természetes fát választom a műanyaggal szemben. Nekem mégis a fa tetszik – ez a repedt, görcsös anyag –, mert ilyet ember nem tud csinálni.

Mit gondol Melania Trump a férje botrányairól?

Melania Trump egykor modellként a reflektorfényben állt, feleségként azonban nem látszik keresni a nyilvánosságot. Ez rendben is lenne, ám amikor a közélet hullámai a családi életet is elérik, mindenki tudni szeretné, mit gondol a férje ügyeiről.

Szingularitás: Mikor veszítjük el a gépek feletti kontrollt?

A hímnem/nőnem kettősségének tagadása a transzmozgalom tágabb kontextusába helyezve nyer értelmet. Talán az sem túlzás, hogy gyerekek üzemszerű kémiai kasztrálása és sebészi csonkítása, illetve a női jogok semmibevétele néhány őrült zseni halhatatlanság utáni vágyát szolgálja, akik a testből építik modern Bábelüket.

KÁVÉSZÜNET

Tavasszal utazna? Mutatunk pár tuti tippet

Tavasszal, az ünnepek, a (sí)szünet és a nyári vakáció között viszonylag kevés időnk jut a nyugodt feltöltődésre. A követ­kezőkben szeretnénk olyan úti célokat és tippeket ajánlani, amelyek fiatal pároknak vagy többgyermekes családoknak is könnyedén megvalósíthatóak.

Hat elkeseredett édesanya harca az állammal

Közhelyszámba megy az a megállapítás, hogy egy társadalom minőségét semmi sem mutatja meg jobban, mint az, hogyan bánik a kiszolgáltatottjaival, rászorulóival. Manapság inkább úgy fogalmaznék, hogy a legsebezhetőbbekkel való bánásmód leplezi le igazán egy közösség, egy kultúra valódi természetét.

Veszélyben a gyerekek: járványszerűen terjed az elhízás

Sok szülő nem veszi komolyan, míg mások aggódnak a gyermekük túlsúlya miatt, ugyanis meredeken emelkedik az elhízottak aránya. Dr. Halmy Eszter táplálkozási szakértőt, a Magyar Elhízástudományi Társaság elnökét kérdeztük, hogyan lehetne változtatni ezen.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!