hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Szingularitás: Mikor veszítjük el a gépek feletti kontrollt?
A transzgenderizmus a radikális emberátalakítás előszobája
Szingularitás: Mikor veszítjük el a gépek feletti kontrollt?

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2023. 05. 17.
A hímnem/nőnem kettősségének tagadása a transzmozgalom tágabb kontextusába helyezve nyer értelmet. Talán az sem túlzás, hogy gyerekek üzemszerű kémiai kasztrálása és sebészi csonkítása, illetve a női jogok semmibevétele néhány őrült zseni halhatatlanság utáni vágyát szolgálja, akik a testből építik modern Bábelüket.

Közszereplők, akik nem tudják megmondani, hogy mi a nő („Nem vagyok biológus”), már óvodás­korban a nem­váltás felé terelt gyerekek, női terekbe (le­gyen szó mosdókról, öltözőkről, börtönökről, sportversenyekről) beengedett, magukat nőnek valló férfiak, riasztó adatok a transz­nemű fiatalok meredeken emel­kedő számáról... Harcos feministákat „törölnek el” transzkritikus megszólalásaik miatt; a melegházasság és a „standard” homoszexualitás középútnak vagy sokszor szinte már inkább „jobboldali” ügynek számít… Vagy ott vannak az olyan szavak a verbális „mikro­agresszió” teljesen új kategóriáira, mint a deadnaming (a születési név használata transz­nemű sze­mély­nél), misgendering (nem olyan ne­m­ű­­ként kezelni egy személyt, mint amilyennek vallja magát), melyek mintha eleve teljesen „ki­forrottan”, megkérdő­jelez­hetet­lenül kerül­nének be a vállalati média szótá­rá­ba. 

Most mindenkinek, aki előfizet a Hetek nyomtatott verziójára, online előfizetést is ajándékozunk, amivel már csütörtökönként olvasható a friss újság és a teljes archívum is elérhető! Részletek a Hetekben és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.

Ezek a jelenségek úgy hatnak, mint a telefonon éjszaka lefutó kéretlen frissítés, ami reggelre megváltoztatja az összes alkal­mazást.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!