hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Hat elkeseredett édesanya harca az állammal
Miként bánunk a legsebezhetőbbekkel?
Hat elkeseredett édesanya harca az állammal

Fotó: Rubi Anna / TASZ

2023. 05. 17.
Közhelyszámba megy az a megállapítás, hogy egy társadalom minőségét semmi sem mutatja meg jobban, mint az, hogyan bánik a kiszolgáltatottjaival, rászorulóival. Manapság inkább úgy fogalmaznék, hogy a legsebezhetőbbekkel való bánásmód leplezi le igazán egy közösség, egy kultúra valódi természetét.

Önmagában már az is megkerülhetetlen bizonyítéka annak, hogy nem állunk túl jól „minőség” tekintetében, hogy a legsérülékenyebbeket gyakorlatilag izoláljuk a társas életünkből, „csenddel verve” őket.
Ez a némaság függesztődött fel némileg most egy médiafigyelmet kapó eset erejéig. A Kúria döntésében negligálta annak a hat édesanyának és súlyos-halmozottan sérült gyermekének a panaszát és kártérítési igényét, akik az egyébként jogilag járó támogatott lakhatásért küzdve vállalták be a jogi procedúrát.

Most mindenkinek, aki előfizet a Hetek nyomtatott verziójára, online előfizetést is ajándékozunk, amivel már csütörtökönként olvasható a friss újság és a teljes archívum is elérhető! Részletek a Hetekben és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.

Rendkívül nehéz az ügyről elfogulatlanul beszélni, segítő szakemberként és egyben érintettként nem is szeretnék, ahogy meggyőződésem szerint a bántalmazás témakörében sem működik, működhet az „értéksemleges” viszonyulás. A párhuzam nem költői túlzás, ebben az ügyben egyfajta rendszerszintű bántalmazás érhető tetten, leginkább azon formája, amiben az áldozatokat elhanyagolják, semmibe veszik, gyakorlatilag ellehetetlenítik.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!