hetilap

Hetek hetilap vásárlás
"Mintha bomba robbant volna, minden elpusztult"
Fél évszázada nem volt hasonló katasztrófa Németországban
"Mintha bomba robbant volna, minden elpusztult"

Fotó: AP / Bram Janssen

2021. 07. 22.
A 200 főt is meghaladja a Nyugat-Európán keresztülsöprő vízáradat áldozatainak száma, többségük német állampolgár, s számuk napról napra csak emelkedik. Az érintett országokban eltűntnek nyilvánítottak több száz embert, és több tízezer főt kellett kitelepíteni a veszélyeztetett térségekből. Néhol komplett településeket ragadott magával az áradat.

Megjelent a világhírű amerikai influencer, Ben Shapiro műve magyar nyelven! Cikkünk a könyvről ide, további részletek és a megrendelés pedig ide kattintva érhető el.

„Mintha bomba robbant volna. Minden elpusztult. Semmi sem maradt a városközpontból” – nyilatkozta a németországi Bad Neuenahrben élő Michaela Wolff. A hölgy egyike azoknak a tízezreknek, akiket közvetlenül érintett az elmúlt napokban tomboló természeti csapás. Michaela turizmusból él, a leírtak alapján viszont az idei szezon számára is másképpen alakult. Ahelyett, hogy vendégháza a pihenni vágyó turistákkal lenne tele, házaikat elhagyni kényszerült menekülteket fogadott be birtokán. „A gázt lekapcsolták, de legalább van vizünk és áramunk. Az is több, mint a semmi” – mondta Wolff, aki szerencsésnek mondhatja magát, hiszen borászati pincéjüket csodával határos módon nem öntötte el az ár. „A víz centiméterekre állt meg a küszöbünktől” – tette hozzá a hölgy. Családjával jelenleg azon vannak, hogy segítsék megtisztítani és helyreállítani a várost.

Az utóbbi egy hétben emberek

tízezrei élték át életük talán legnagyobb megrázkódtatását, amikor otthonaik egyik napról a másikra már nem jelentettek biztonságot és védelmet. Németországban megközelítőleg fél évszázada nem volt példa hasonló méreteket öltő áradásos katasztrófára. Történelmi léptékű pusztulás ment végbe az országban, valamint Hollandiában és Belgiumban is. S nemcsak az otthonokban, hanem a vállalkozásokban és a birtokokban is nagy kárt tett az árvíz.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!