hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Agrárminiszter a Heteknek: Romba dönthetik Európa mezőgazdaságát
Interjú Nagy István agrárminiszterrel
Agrárminiszter a Heteknek: Romba dönthetik Európa mezőgazdaságát

Fotó: Bagi Zsófia

2023. 05. 17.
Habár sikerült megegyezni az Európai Bizottsággal, a magyar mezőgazdaság előtt álló kihívások nem oldódtak meg az ukrán gabonatermékek importtilalmával. A rendkívüli aszály, az elszabaduló élelmiszerárak mellett szóba került a műhús és a rovarfehérjék kérdése is, aminek propagálását a miniszter szimpla provokációnak tartja.

Most mindenkinek, aki előfizet a Hetek nyomtatott verziójára, online előfizetést is ajándékozunk, amivel már csütörtökönként olvasható a friss újság és a teljes archívum is elérhető! Részletek a Hetekben és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.

Nagy vihart kavart a bejelentés, hogy Magyarország a szomszédos országokkal együtt tilalmat vezetett be az Ukrajnából származó gabonatermékekre. Most viszont sikerült megállapodni az Európai Bizottsággal: megszűnt a veszély?

A bizottsággal való tárgyalás eredményeképpen az a kompromisszum született, hogy az érintett öt ország feloldja a nemzeti hatáskörben bevezetett tilalmat, párhuzamosan pedig a bizottság importkorlátozást vezet be a négy fő gabonatermékre (búza, kukorica, napraforgó, repce), ami egyébként a problémának a 97-98 százalékát jelentette.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!