hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Reagan volt tanácsadója: Magyarország egy sziget
Interjú Edward Luttwakkal
Reagan volt tanácsadója: Magyarország egy sziget

Fotó: Facebook / Danube Institute

2023. 05. 17.
A romániai zsidó családba született világhírű amerikai író munkássága a katonai stratégiák, nemzetközi kapcsolatok, geoökonómia és hadtörténet területére terjedt ki. Szolgált az izraeli hadseregben, dolgozott az amerikai védelmi minisztériumnak és a nemzetbiztonsági tanácsnak is. Sok amerikai elnöknek adott stratégiai tanácsot. Edward N. Luttwak a Danube Institute és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem meghívására érkezett Magyarországra, a Ludovika Fesztivál főelőadója volt. 

Most mindenkinek, aki előfizet a Hetek nyomtatott verziójára, online előfizetést is ajándékozunk, amivel már csütörtökönként olvasható a friss újság és a teljes archívum is elérhető! Részletek a Hetekben és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.

Ha jól tudom erdélyi származású… 

Nem erdélyi vagyok, a gyökereim a Bánságban vannak. Édesanyám temesvári, a Báruch család gyermeke, aki igen olvasott volt mind az orosz, francia, német vagy magyar irodalmat tekintve. A Báruch-palota egyébként a mai napig megmaradt és látogatható Temesváron. Az apám aradi származású, importőr volt és logisztikai géniusz. Arad fontos volt mint erősen nemzetközi város, és a bánsági zsidóság elkötelezetten támogatta a kultúrát. A temesvári gimnáziumok olyan jók voltak, mint a budapestiek, ami egyben azt jelentette, hogy a világ legjobbjai. A sikeremhez az is hozzájárult, hogy Palermóban jártam általános iskolába.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!