hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Egyre többen találgatják: van jövője a brit monarchiának?

Új korszak kezdődött az Egyesült Királyság és a Nemzetközösség országai számára. III. Károly megkoro­názását négynapos ünnepség kísérte. Az ATV tudósítójaként a helyszínen volt a Hetek szerzője is.

Megkérdeztük: így látja Magyarországot a népszerű amerikai médiaszemélyiség

Pályafutása során olyan kaliberekkel interjúzott, mint Jordan Peterson, Ben Shapiro, Ted Cruz és Tucker Carlson. Ezúttal budapesti útja kapcsán a Hetek kérdezte a népszerű amerikai konzervatív politikai kommentátort és talkshow-házigazdát, Dave Rubint.

Napokon belül eldől Erdogan sorsa

Öt év után ismét keresztúthoz érkezett Törökország, a szavazóknak újból elnököt és parlamentet kell választaniuk. A május 14-ére kiírt voksolás legfőbb tétje: Erdoğannal vagy nélküle folytatja-e tovább az idén 100 éves köztársaság.

Hit és értékek

A második világháború vitái ma is tartanak

Európa nagy részén május 8-án, Moszkvában május 9-én ünnepelték a második világháború európai befejezését, de nem csak az időzónák miatt van különbség az esemény értékelésében. Somkuti Bálint, az MCC kutatótanára, hadtörténész segített felidézni, mi is történt 78 évvel ezelőtt.

HÁTTÉR

Így semmisítené meg a transzlobbi az egyik legnépszerűbb írónőt

Az elmúlt években állandósultak a J. K. Rowling ellen indított rosszindulatú, határokat nem ismerő támadások, de ma már nem csak az írónő találhatja szemben magát ilyenekkel. A közös­ségimédia-bejegyzések és a hírek tanúsága szerint bárki eltörlésre ítéltetett lehet, elég, ha önkényesen Rowling támogatójának kiáltják ki.

Miért éppen Ódor Lajost választotta a szlovák kormány élére az államfő?

Az évek óta tartó politikai bizonytalanság újabb fejezethez ért Szlovákiában, miután lemondott a már amúgy is ügyvezetõként működő kormány. A szeptemberi választásokig egy magyar származású bankár, Ódor Lajos fogja vezetni Szlovákia történetének első szakértői kormányát. Az egyik legismertebb felvidéki magyar politikust, Csáky Pált kérdeztük.

Egyre népszerűbb a politikai sátánizmus az Egyesült Államokban

Az abortuszpárti mozgalom, a transzgenderizmus és más individualista trendek erőszakos terjedése kiengedte a lázadás szellemét a palackból. Nemcsak hagyományos egyházakból kiábrándult fiatalok pártolnak át nagy számban sátánista csoportokhoz, hanem ezek exponenciális létszámnövekedéséhez a liberális gondolkodásúakat megszólító aktivizmusuk is hozzájárul.

Ha így alszik, érdemes felkeresni egy orvost

A pandémiát követõen több tanulmány arról számolt be, hogy romlott a magyarok alvásminősége és az alvás ideje is rövidebb lett. Ennek apropójából dr. habil. Faludi Béla neurológussal, klinikai neurofiziológussal, szomnológussal, a Pécsi Tudományegyetem docensével és az Alvásmedicina Tanszék vezetőjével beszélgettünk.

Ezért fontos, ki uralja az Északi sarkkört

Az örök hó és jég birodalma zord, lakatlan hely, ahol a természet az úr. A hidegháború után a nemzetek megegyeztek, hogy közösen gondoskodnak érintetlenségéről. Azonban, ahogy a jégtakaró visszahúzódik, megnyílnak kereskedelmi útvonalak és hatalmas olaj- és földgázkészletekről adnak hírt a kutatók, beindul a versengés az északi sarkvidékért.​

KÁVÉSZÜNET

Nem csalódik, aki Veszprémbe látogat

Ígéretes úti cél bármelyik régió felfedezése, de ha rendkívüli élményekkel akarunk gazdagodni, akkor érdemes ellátogatni az „Európa Kulturális Fővárosa” címet viselő településekre.

Kritika: visszatértek a Galaxis őrzői

Éles társadalomkritika, szomorú állatkísérletek, pszichopata istenek és lelkisérült, meggyalázott életek – bemutatjuk a Marvel és a Disney Studios legújabb „nincs isten” propaganda­­alkotását.

Egyre több techvezér szólal fel a nagycsaládok mellett

Mintha észbe kapott volna a jómódú, nyugati értelmiség egy része, mert mostanában egyre több képviselőjük hangoztatja: ha nem kezdenek el szaporodni, bizony eltűnhetnek a történelem süllyesztőjében.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!