hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Egyre többen találgatják: van jövője a brit monarchiának?
Helyszíni riport a koronázásról
Egyre többen találgatják: van jövője a brit monarchiának?

A szertartás alatt a nézőktől is elrejtett pillanatokban történt a felkenetés, amikor a hivatalos magyarázat szerint az uralkodó egyedül áll Isten előtt. (Fotó: AP / Victoria Jones)

2023. 05. 11.
Új korszak kezdődött az Egyesült Királyság és a Nemzetközösség országai számára. III. Károly megkoro­názását négynapos ünnepség kísérte. Az ATV tudósítójaként a helyszínen volt a Hetek szerzője is.

London. Hajnali négy órakor csörgött az ébresztő, öt után nem sokkal már indultunk is. 

Most mindenkinek, aki előfizet a Hetek nyomtatott verziójára, online előfizetést is ajándékozunk, amivel már csütörtökönként olvasható a friss újság és a teljes archívum is elérhető! Részletek a Hetekben és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.

A metróról leszállva már ilyen korán is nagy tömeg hömpölygött a kijáratok felé. A királyi felvonulás útvonalát reggel hatkor nyitották meg, pár perccel később már több ezer ember között találtuk magunkat. Ment a furakodás, egy néninek a lábára léptek. Elpanaszolta nekünk, de nem csinált belőle ügyet. Ugyan egy szabad négyzetcentiméter se volt az em­be­rek között, és mindenki jobb helyet akart keresni, a rendőröket elengedték. A rendőrsorfal túloldalán rekedt kislányt a tömeg átjuttatta az anyukájához. Amint lehetett, átmentünk a Mall túloldalára, hátha a St. James’s Park felőli oldalon jobb helyet találunk. Addigra már annyian voltak a kordonok mentén, hogy rájöttünk, valamit tudtak azok, akiket már előző este láttunk, hogy a helyszín felé tartanak, hogy itt töltsék az éjszakát. Sőt volt, aki már napok óta lesátrazott, hogy a lehető legjobb kilátása legyen. Végül találtunk egy egész jó helyet. A közeli lámpaoszlopra rögzített hangosbemondón felszólították a nézőket, hogy szedjék össze a sátraikat és csukják össze székeiket, hogy mások is jól lássanak. A méterenként álló rendőrök, akik a tömeget figyelték, sok helyen barátságosan elbeszélgettek a közelben ál­lókkal. 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!