Videó: rejtélyes csuklyás alak sétált el az apátság előtt III. Károly koronázása alatt
Videó: rejtélyes csuklyás alak sétált el az apátság előtt III. Károly koronázása alatt

Illusztráció.( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2023. 05. 08.
III. Károly koronázása a tervek szerint alakult, de egyelőre nem lehet tudni, hogy a westminsteri apátság előtt átsétáló, hátborzongató fekete csuklyás alak ki lehetett.

Ahogy arról beszámoltunk, több ezer vendég és 90 államfő jelenlétében megkoronázták tegnap III. Károlyt.

Most mindenkinek, aki előfizet a Hetek nyomtatott verziójára, online előfizetést is ajándékozunk, amivel már csütörtökönként olvasható a friss újság és a teljes archívum is elérhető! Részletek a Hetekben és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.

A koronázást élőben figyelemmel kísérő nézők nagy meglepetésére az esemény alatt egy fekete csuklyás alatt sétált el a bejárat előtt, látszólag egy bottal vagy ahhoz hasonló hosszú tárggyal a kezében.

A fekete hosszú ruhás alak elsétált a bejárat előtt, majd eltűnt, és nem jött elő újra.

A csuklyás kilétéről megindultak a találgatások, többen úgy gondolták, hogy boszorkány lehetett az illető, mert a koronázás előtt egy ilyen szervezet bejelentette, hogy az újdonsült királynak szerencsét hozó szertartásokat fognak majd elvégezni.

Mások szerint viszont akár szabadkőműves is lehetett az illető, mert állítólag a skót szabadkőművesek szoktak bizonyos alkalmakkor fekete hosszú ruhát viselni csuklyával, Károly pedig régóta tart fenn kapcsolatot a skót szabadkőműves páhollyal.

előfizetés

(Jerusalem Post / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!