hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Borzalmak a gyermekotthonban: Értetlenül áll az ország az elnöki döntés előtt

Az egész ország azt találgatja, vajon miért kellett kegyelemben részesíteni egy olyan embert, aki pedofil bűncselekmények eltussolásában segédkezett, és kényszerítéssel próbált vallomást visszavonatni megrontott áldozatoktól, akiket rájuk bízott az állam. Válaszok egyelőre nincsenek, csak belpolitikai lövészárkok.

Királyi dráma: válságok sora sújtja a királyi családot

Alig 18 hónapja, hogy Erzsébet királyné halála megrázta Nagy-Britanniát. Most, hogy III. Károly királynál potenciálisan halálos betegséget diagnosztizáltak, szárnya keltek a találgatások, milyen hatással is lehet mindez a brit monarchia jövőjére nézve.

Pattanásig feszült helyzet: áll a bál az Egyesült Államok határain

8 millió illegális migráns, majd 2 millió, akik sohasem találkoztak határőrökkel, és rekord léptékű illegális határátlépés egyetlen hónap alatt – Joe Biden elnökségének első három évének bevándorlási statisztikái. A bál pedig nemcsak délen áll, hanem északon is, és az sem elhanyagolható probléma, hogy ez a tömeg hol köt ki, miután sikeresen bejutott az Egyesült Államokba. 

Belföld

Bűnbocsánat nélküli kegyelem  - E heti köszöntőnk

A kegyelem szó hallatán általában pozitív érzések öntik el az embert, világnézettől függetlenül.

Lesújtó statisztika: Brutálisan megugrott a rákos megbetegedések száma

Világszerte a rákos megbetegedések és halálozások számának növekedését prognosztizálja a WHO 2050-ig. Magyarországon a daganatos megbetegedések – elsőként a tüdőrák – okozta halálozások tekintetében még mindig világelsőnek számít, ami változatlanul a dohányzással és a korai felismerés hiányával függ össze.

Botrányos vatikáni nyilatkozat: „Gyakorlatilag már van egy egyházszakadás”

„Isten itt a földön nemcsak azokat bünteti, akik ilyet mûvelnek, hanem a társadalmakat is, amelyek eltûrik ezeket a bûnöket” – mondta lapunknak Szász Péter, a Depositum címû katolikus hitvédelmi portál fõszerkesztõje a nagy vihart vatikáni nyilatkozatról.

Hit és értékek

Némiképp illegális szaúdi kalandok az iszlám szülőföldjén

Arábiában a vallás formálta a történelmet. Körutunk során pontosan ezért „lógtunk be” Mekkába és a medinai nagymecsetbe is minden tilalom ellenére: enélkül ugyanis nehéz lenne teljes képet kapni az iszlám kezdeteiről és tömegvonzó erejéről.

HÁTTÉR

Tényleg veszélyes? Tények és tévhitek az 5G-ről

Egy kutatás szerint 17 millióról 116 millióra nő a következő két évben az 5G alapú gép-gép kö­zötti kapcsolatok száma. Ez olyan területeken, mint az egészségügy és az intelligens városi infrastruktúrA, Robbanásszerű fejlődést idéz elő. De mi is az 5G, mi köze a mesterséges intelligenciához, hogyan változtatja a kommunikációt, és mennyire veszélyes?

Fájó igazság: a kényelmes nyugati életmód táplálja a gyermekmunkát

Forró csoki, mobiltelefon, zöld rendszámos autó, ékszerek, fast fashion, sminkcuccok – legalább ennyi mindenről kellene lemondania a nyugati társadalomnak, ha egy csapásra beszüntetnék a gyerekmunkát a világon. De mi az, amit a sok kritikus figyelmen kívül hagy a gyerekmunka elleni küzdelemben?

Polgárháborús félelmek az Egyesült Államokban

Az Egyesült Államokban reális fenyegetésnek tartják, hogy egy kiber-szabotázsakció vagy egy újabb polgárháború összeomláshoz vezet. Dél-Amerikában pedig régi gyarmati  ellenségeskedések éledtek fel néhány éve felfedezett olajlelőhelyek miatt.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!