hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Bűnbocsánat nélküli kegyelem  - E heti köszöntőnk
Bűnbocsánat nélküli kegyelem  - E heti köszöntőnk

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2024. 02. 07.
A kegyelem szó hallatán általában pozitív érzések öntik el az embert, világnézettől függetlenül.

Nekünk, keresztényeknek különös jelentőséggel bír a kifejezés, mondhatni, ez a hitünk egyik fő fundamentuma. A Mindenható úgy szerette a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. 

Ha belegondolunk, ennek a kegyelemnek felfoghatatlan ára volt: az Isten egyszülöttje emberré lett, és magára vette az összes ember összes bűnét – és természetesen a büntetését is.

Ki lett fizetve a számla, senki sem mondhatja, hogy a Teremtő által mindenkinek felkínált kegyelem ne lenne igazságos. 

A napokban azonban kénytelenek voltunk megtanulni az igazságtalan kegyelem fogalmát is. Amikor valaki úgy részesül kegyelemben, hogy korábban bűnösnek találták. Mégsem bűnhődik. Jelen esetben az áldozatok joggal érezhetik, cserben hagyta őket az állam. Együtt érzünk velük, főleg amiatt, mert nincsen megnyugtató magyarázat a döntéshozók részéről. 
És joggal merül fel a kérdés: mit ér a kegyelem valódi bűnbocsánat és katarzis nélkül? 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!