hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Botrányos vatikáni nyilatkozat: „Gyakorlatilag már van egy egyházszakadás”
Katolikus kritika a melegpárok megáldásával szemben
Botrányos vatikáni nyilatkozat: „Gyakorlatilag már van egy egyházszakadás”

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2024. 02. 07.
„Isten itt a földön nemcsak azokat bünteti, akik ilyet mûvelnek, hanem a társadalmakat is, amelyek eltûrik ezeket a bûnöket” – mondta lapunknak Szász Péter, a Depositum címû katolikus hitvédelmi portál fõszerkesztõje a nagy vihart vatikáni nyilatkozatról.

  Milyen céllal jött létre a Depositum és kik a megszólítottak?

2006-ban indultunk, Pozsonyi Gábor Attila barátommal közösen hoztuk még létre, az amerikai catholic.com mintájára, mert akkor ez a modern, az angol nyelvterületen is kibontakozó katolikus hitvédelem, apologetika nem nyilvánult meg a világhálón. Később próbáltunk ennek félig hírportál-komment jelleget is adni. A magyarországi katolicizmus nagyon provinciális.

Ez talán annak is betudható, hogy sokáig államegyház volt, és nincs meg az a fajta kihívás, mint például az Egyesült Államokban, ahol föl kell készülni, tényleg a hit tartalmát is elő kell tudni adni, kifejteni megfelelő formában.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!