hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Borzalmak a gyermekotthonban: Értetlenül áll az ország az elnöki döntés előtt
Igazságtalan kegyelem
Borzalmak a gyermekotthonban: Értetlenül áll az ország az elnöki döntés előtt

Fotó: MTI / Sándor-palota

2024. 02. 07.
Az egész ország azt találgatja, vajon miért kellett kegyelemben részesíteni egy olyan embert, aki pedofil bűncselekmények eltussolásában segédkezett, és kényszerítéssel próbált vallomást visszavonatni megrontott áldozatoktól, akiket rájuk bízott az állam. Válaszok egyelőre nincsenek, csak belpolitikai lövészárkok.

Undorodom a pedofíliától, az egyik leggusztustalanabb, legsúlyosabb bűncselekménynek tartom”

– így reagált a napokban Novák Katalin az ATV-nek egy kegyelmi döntés kapcsán, amit tavaly hagyott jóvá. Az államfő hangsúlyozta: az elnöksége alatt nem volt és nem is lesz kegyelem a pedofiloknak.

A hét évvel ezelőtti bicskei pedofilügy már hosszú ideje a feledés homályába merült, ezért érdemes röviden felidézni, milyen borzalmak történtek a Fejér megyei kisvárosban található Batthyány-kastély falai között. 2016 őszén az egész országot megrázta, amikor a Kossuth Zsuzsa gyermekotthon korábbi lakói nyilvánosság elé tárták min mentek keresztül az egyébként jó nevű intézményben. Mint kiderült, a gyermekotthont több mint 25 éve vezető igazgató hosszú éveken keresztül szexuális ragadozóként élt a kiszolgáltatott fiúk között, és felfoghatatlan borzalmakra vett rá legalább 10 rábízott fiatalkorút (egyikük – valószínűleg az ügy hatására – vonat elé is vetette magát). 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!