Közeleg III. Károly megkoronázása: életnagyságú csokiszobor készült az uralkodóról
Közeleg III. Károly megkoronázása: életnagyságú csokiszobor készült az uralkodóról

Forrás: Youtube/Sky News

2023. 04. 26.
III. Károly jövő heti megkoronázása előtt több mint 17 liter olvasztott csokoládéból alkották meg a brit király életnagyságú mását.

A szobor alapanyagát a boltokban kapható karamell, kókusz és tej ízesítésű csokik felolvasztásával állították elő.

A kész alkotáshoz 2875 darab csokit használtak fel, és a végeredmény 23 kilós lett. Négy hétbe telt, mire elkészült a szobor.

Ahogy a videón látszik, az alkotók arra törekedtek, hogy a csokiszobor a lehető leginkább hasonlítson III. Károlyra, és ezt sikerült is megvalósítaniuk.


Az alkotók a részletekre is odafigyeltek: a szoborra pontosan ugyanolyan érmek és ruha került, mint amit a brit uralkodó viselni fog a megkoronázása alkalmából.

A szobrot a Mars Wrigley slough-i központjában állítják ki, ahol megtekinthető lesz.

(Sky News / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!