hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Zombiügy: Prostituált boszorkánnyal szabadulnának meg Trumptól

Donald Trumppal kapcsolatban nem először hangzik el a történelmi jelző: ezúttal ő lehet az első volt amerikai elnök, akit egy politikailag elfogult jogi apparátus vád alá helyez és börtönbe juttat, az elnökségért folyó kampány kellős közepén.

Mit keres Oroszország közelében az amerikai légierő?

Az elmúlt napok légi incidensei újabb mélypont felé manőverezték az eddig sem túl baráti amerikai–orosz kapcsolatokat, és nagymértékben megnövelték a két atomhatalom nyílt fegyveres konfliktusának veszélyét.

Kínának sem érdeke, hogy béke legyen Ukrajnában?

„Olyan változás jön, amelyre nem volt példa az elmúlt száz évben. És ezt a változást közösen fogjuk véghez vinni. Vigyázz magadra, drága barátom” – ezekkel a szavakkal búcsúzott Hszi Csin-ping kínai elnök hivatali kollégájától, Vlagyimir Putyintól, miután három napot töltött Moszkvában.

Háborús bűnök - E heti köszöntőnk

Szerelemben és háborúban mindent szabad! – szól az ismert idézet. Szembetűnő, hogy a világ teljesen azonosulni kezd azzal a felfogással, miszerint e kettő téren semmilyen törvény nincsen, vagy ha van is, azt nem kell, nem lehet betartani. 

Belföld

Segítenek a válságban: országos akciót indít a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata

A cél, hogy 3000 alapvető élelmiszert tartalmazó dobozt juttassanak el országszerte a Hit Gyülekezete szolgálata által érintett személyekhez és családokhoz, akik az élelmiszerinfláció miatt nehéz helyzetbe kerültek.

Bagdy Emőke a Heteknek: Ez a kisebbség szellemi diktatúrát akar

Rengeteg támadás érte, amiért szembement a pszichológus szakmán belül is egyre inkább alapelvként kezelt genderideológiával, ő mégis ragaszkodik a tudományos tényekhez és a természetes igazságokhoz. Bagdy Emőkével beszélgettünk a pedofilbotrányokról, a gyermekvédelmi törvény szigorításáról és a gyermekek nemi fejlődéséről.

Válságban nem érdekli az embereket a genderideológia

„A szexualitás Európa keleti felében máig magánügynek számít, a nemiség itt nem publikus téma, ezért az emberek nem értik, miért kell erről ennyit beszélni” – mondta Kiszelly Zoltán politológus annak kapcsán, hogy a magyarokat nem érdekli az LMBTQ-ideológia. Igaz, a mai válságos időkben a nyugat-európaiaknak sem ez a fő problémájuk.

Hit és értékek

Erről lehet felismerni a jó és a rossz hitelt

A pénzügyi intelligencia bibliai alapelveinek tanulmá­nyozása során eddig három fontos alapelvvel foglalkoztunk: a munka szeretete, a megtakarítás fontossága, illetve a saját ingatlan birtoklása mint a vagyonszerzés első lépése. A következőkben a rossz hitelekről és a befektetésekről lesz szó.

HÁTTÉR

Beindultak a cenzorok: teljesen átírják a népszerű gyermekkönyveket

Berobbant az „érzékenységi lektorok” piaca – ők az új cenzorok, akik eldöntik, hogy bizonyos etnikumhoz és adott nemhez tartozó emberek kiről és mit írhatnak. Amellett, hogy szelektív mérce szerint dolgoznak, és belenyúlnak a kánon részévé vált művekbe, tevékeny­ségük a kortárs alkotói szabadságot is korlátozza.

Amerika nem örül: egyre nő a kínai befolyás a Közel-Keleten

Egy hét éve zajló konfliktus zárulhat le hamarosan, amennyiben a kínai közvetítés eredményes lesz Irán és Szaúd-Arábia között. Ezzel az az üzenet is egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy az Egyesült Államok nem az egyetlen nagyhatalom, amelynek a szavára hallgatnak a Közel-Keleten, és jobban teszi, ha Kínát mindinkább komolyan veszi.

Franciaország visszavonul, erősödik a Wagner: nagyhatalmi játszmák Afrikában

Mali és a Közép-Afrikai Köztársaság után február végén Burkina Fasóból is kivonultak a francia rendfenntartók. Az így keletkező vákuum minden bizonnyal változásokat idéz elő francia Afrikában. A helyzet nem tűnik kedvezőnek az ott élő lakosságra, köztük a keresztényekre nézve.

KÁVÉSZÜNET

Vélemény: A pedofília liberalizációjának útján

A szexualitást minden ízében „felszabadítani” kívánó szemlélet előbb-utóbb egy a saját farkába harapó kígyóhoz fog hasonlítani…

Unja a megszokott európai nyaralásokat? Mutatunk pár jó ötletet!

Az Európán belüli utazás olcsóbbá és egyszerűbbé vált az elmúlt évtizedekben, és ezen még a Covid-járvány sem változtatott. Sokan a megszokott turistacsalogató országokat nézik, pedig közelünkben és rövid repülőutakra tőlünk számos izgalmas hely várja, hogy felfedezzük.

Kitalálja? Ez lett 2022 legnépszerűbb kifejezése

Az Oxford University Press minden évben kiválasztja azt a szót vagy kifejezést, mely az adott évet leginkább meghatározta. Ebbe a döntésbe tavaly először már a nagyközönség is beleszólhatott. Ha csak egy szóval kellene jellemezni az elmúlt évet, milyen címet adnánk 2022-nek?
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!