hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Unja a megszokott európai nyaralásokat? Mutatunk pár jó ötletet!
Hova utazzunk idén nyáron?
Unja a megszokott európai nyaralásokat? Mutatunk pár jó ötletet!

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2023. 03. 23.
Az Európán belüli utazás olcsóbbá és egyszerűbbé vált az elmúlt évtizedekben, és ezen még a Covid-járvány sem változtatott. Sokan a megszokott turistacsalogató országokat nézik, pedig közelünkben és rövid repülőutakra tőlünk számos izgalmas hely várja, hogy felfedezzük.

Ha körbekérdezünk barátaink, rokonaink között, hogy ki mit javasolna célországnak külföldi nyaralásra, valószínűleg sok

ismerős ország kerülne említésre. Az örök kedvenc Horvátország mellett ott van még Olaszország, és esetleg néhány kalandra vágyó ismerős a Kanári-szigeteket is felvetné. Azonban vannak ezeken az amúgy vitathatatlanul szép és izgalmas országokon túl is még versenyzők, amelyeket érdemes latba vetnünk. Az alábbi lista nem rangsorolás, inkább csak bemutatjuk azokat a lehetőségeket, amelyek a modern nyaralni vágyók számára alternatív desztinációkkal kecsegtethetnek.

Albánia – a vadvízi evezés mekkája

Elsőnek egy talán meglepő helyszínnel kezdenénk. Sokak számára Albánia – talán tévesen – a veszélyes balkáni ország szinonimája lett, azonban a Hodzsa-rezsim bukása és a 90-es évek háborúi óta sok minden változott. Albánia büszkélkedik a Balkán egyik legszebb hegyvidékével. Ha valaki szereti a természetet és esetleg ki akarja próbálni a vadvízi evezést, akkor keresve sem találhatna jobb helyet ennél.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!