hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Trend lett a hazai alkotóktól vásárolni
Van igény a szépre
Trend lett a hazai alkotóktól vásárolni

Forrás: Kas műhely

2021. 06. 16.
A járványhelyzet hatására egyre többen kezdtek otthonuk szépítésére időt szakítani: kicserélni azt, ami már elhasználódott, megkopott, felújításra vagy teljes átalakításra szorul.

Nem akar lemaradni a Hetek legújabb kisfilmjeiről, podcast-adásairól? Iratkozzon fel Youtube csatornánkra itt!

A lakás felújítása, valamint az otthonosabb környezet kialakítása talán sosem volt még ennyire fókuszban, mint az elmúlt időszakban. A távoktatás és a számos munkahelyen bevezetett home-office sokakat rákényszerített, hogy idejük nagy részét a lakásban töltsék. A BÁV Zálog kutatásaiból kiderült, hogy a járvány enyhülésével a társadalom jelentős része tervezett nagyobb összegű kiadásokat otthona fejlesztésére. A felmérések alapján 34 százalékuk lakásfelújításban gondolkodott, valamint a megkérdezettek 23 százaléka nyilatkozott úgy, hogy főként lakberendezési tárgyakra költene komolyabb összeget.

Tudatos otthonszépítés tömegcikkek helyett

Egyre nagyobb figyelmet kapnak a kisvállalkozások és a kézműves termékek, nemcsak a termelői, organikus élelmiszerek területén, hanem a lakberendezésben is. Ugyanakkor fontos szempont lett az egyedi, minőségi, valamint a környezetbarát megoldások keresése. Ezen belül is a hazai termékekre irányuló keresletben láthatunk növekedést. Nemcsak, hogy sokaknak szívügyük a hazai gyártók támogatása, de már trendinek is számít helyi alkotóktól beszerezni a dekorációkat. A lakás csinosítására számos lehetőség van, hiszen egyre mutatósabb és kreatívabb termékeket dobnak piacra, formákban, színekben és textúrában is, minőségi alapanyagokból. Divatosnak számítanak többek között a különböző szőtt fali dekorok és a függő virágtartók, melyek zöld növényekkel kiegészítve otthonos érzést kölcsönöznek a lakásnak. A kézzel öntött szójagyertyák is remek elemei lehetnek a hálószobánknak. Akár a nappaliban is meggyújthatjuk őket, hiszen a természetes illóolajoknak köszönhetően üdítő hangulatot varázsolnak a térbe. Amellett, hogy általában szép, letisztult megjelenésűek, környezetbarát anyagokból készülnek, ami szintén fontos szempont a tudatos vásárlóknak.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!