hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

"Arany évtized" Netanjahu befejezetlen életműve

Aaron Klein, Netanjahu egyik főtanácsadója szerint a volt miniszterelnök „a múlt század egyik legkövetkezetesebb világvezetője”. Bő évtizedes hivatali ideje alatt – a folyamatos összetett biztonsági fenyegetések és diplomáciai kettős mérce ellenére – Izraelt stabilitás és prosperitás jellemezte, stratégiai elképzelését mégsem tudta maradéktalanul megvalósítani.

Belföld

"Gundikám, számíthatsz ránk" – üzenték a népszerű műsorvezetőnek a Szájer-ügy után

A barcelonai olimpián jött rá, hogy a világ nem az, amit mondtak neki. Mit gondol a meccs elõtti térdelésrõl? Keverhetjük-e a sportot a politikával? Lesz-e Tokióban olimpia? A Magyar Olimpiai Bizottság kommunikációs igazgatójával beszélgettünk.

Transzjárványtól védi a gyermekeket a törvénymódosítás

A gyermekek védelme érdekében hozott friss törvénymódosítás komoly biztosítékot jelent arra, hogy a gyerekeket ne lehessen közterületeken, médiában, oktatási intézményben a szülők jóváhagyása nélkül kéretlen tartalmakkal manipulálni. Konzervatív jogvédők reménye szerint a jogalkotás normaértékű üzenete valamennyire mederben tarthatja a társadalmi folyamatokat. 

Pszichológusok szerint ezért kellett szigorítani a gyermekvédelmi törvényt

Rajtunk is múlik, milyen világot hagyunk gyermekeinkre: egy uni­verzális értékeket elismerő társadalmat, annak minden tökéletlenségével együtt, vagy az eltorzított szeretet- és el­fogadás fogalom ingoványos talaján álló posztmodern világot, ahol mindent szabad, mindent el kell fogadni, csak azt nem, ha valaki mást gondol, mint amit az LMBTQ+ mozgalom képvisel – hangsúlyozza az Értékközpontú Pszichológusok Munkacsoportja.

Kedves Olvasó!

„Ez itt Európa, tessék integrálódni!” – egy az elmúlt években Nyugat-Európában élő interjúalanyunk elmondása szerint az iskolában, ahol dolgozott ezzel érvelt az osztályfőnök amellett, hogy miért kell részt venniük a diákoknak a szexuális felvilágosító programokon.

Brüsszel újabb zsarolóeszköze

Június elsején kezdte meg működését az Európai Ügyészség, aminek feladata, hogy a közösség pénzügyeit sértő bűncselekmények ellen fellépjen. A tagállamok közül csak néhányan mondtak nemet a szuverenitást erősen csorbító intézményre.

Hit és értékek

Nagy Imre, mítoszok nélkül: a forradalom vagy a kommunizmus mártírja volt?

Nagy Imre halála után 31 éven át jószerivel a nevét sem lehetett kimondani. A rehabilitálása és újratemetése óta újabb 32 év telt el, közben számos életrajz is napvilágot látott a mártír miniszterelnökről. A legújabb kötet A Nagy Imre mítosz – Mese a jó kommunistáról címet viseli. (2021.06.18.)

HÁTTÉR

Kína valóban felvásárolja Kelet-Közép-Európát?

Korábban többször elhangzottak olyan vádak, hogy Kína megpróbálja felvásárolni Közép-Kelet-Európát. Egy friss tanulmány arra keresi a választ, hogy mekkora hatást gyakoroltak a régióra a kínai beruházások és a kínai működő tőke. Az eredmény kissé meglepő.

A Lewinsky-ügy: Clinton még mindig nem kért bocsánatot Monicától

Sok mai negyvenes lenne szívesen újra 22 éves – ám Monica Lewinsky biztosan nem tartozik közéjük. Bill Clinton egykori szexbotrányának közismert főszereplőjeként, s egyben a világ első komoly cyberbullying áldozataként Monica arra tette fel az életét, hogy az internetes zaklatás és a nyilvános megszégyenítés áldozatain segítsen.

„A szív nem megáll, hanem elkezd rángatózni”

Ahogy a labdarúgás a szórakoztatóipar szerves része lett, egyre nagyobb teher nehezedik a játékosokra. Az európai foci meccsszámai folyamatosan nőnek, és most a Covid miatt is extra sűrű időszak van a futballisták mögött. Ez is szerepet játszhatott abban, hogy a dán Christian Eriksen kis híján életét vesztette a finnek elleni Eb-mérkőzésen.

KÁVÉSZÜNET

Trend lett a hazai alkotóktól vásárolni

A járványhelyzet hatására egyre többen kezdtek otthonuk szépítésére időt szakítani: kicserélni azt, ami már elhasználódott, megkopott, felújításra vagy teljes átalakításra szorul.

Ingyen drogéria a hazai kertekben és mezőkön

Magyarország bő­velkedik csodás természeti kincsekben. Nyári kirándulásaink során érdemes besze­rezni néhány saját szedésű gyógynövényt is, ami jól jön majd a házi patikában.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!