hetilap

Hetek hetilap vásárlás
„A szív nem megáll, hanem elkezd rángatózni”
Eriksen drámája orvosi szemmel
„A szív nem megáll, hanem elkezd rángatózni”

Az orvosi stáb mellett csapattársai lélekjelenlétére is szükség volt ahhoz, hogy Eriksent meg lehessen menteni.(Fotó: AP / Stuart Franklin)

2021. 06. 16.
Ahogy a labdarúgás a szórakoztatóipar szerves része lett, egyre nagyobb teher nehezedik a játékosokra. Az európai foci meccsszámai folyamatosan nőnek, és most a Covid miatt is extra sűrű időszak van a futballisták mögött. Ez is szerepet játszhatott abban, hogy a dán Christian Eriksen kis híján életét vesztette a finnek elleni Eb-mérkőzésen.

Nem akar lemaradni a Hetek legújabb kisfilmjeiről, podcast-adásairól? Iratkozzon fel Youtube csatornánkra itt!

A dánok – és az olasz Internazionale – 29 esztendős középpályásának a finnek elleni találkozó volt a 66. tétmérkőzése egy éven belül. Ez azt jelenti, hogy a Covid miatti leállásokat is beleszámítva sok esetben heti két mérkőzést is játszania kellett az edzések mellett. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a mérkőzés 43. percében pontosan miért lett rosszul és állt le a szíve, de nem lenne meglepő, ha ebben ez a megterhelő időszak is szerepet játszott volna – még akkor is, ha volt olyan szívproblémája, amelyet a gyakori orvosi vizsgálatok nem tártak fel. 

„Nagyon intenzív volt ez a szezon, és egy nemzetközi tornának lelkileg is van terhe, hiszen a játékosok heteken keresztül buborékban élnek, nem találkoznak a családtagjaikkal.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!