hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

A Twitter és a titkosszolgálatok közösen avatkoztak be az amerikai választási kampányba

Elon Musk Twitter-aktái nem sok újat mondanak, de bizonyítják, milyen sötét szerepet játszott a közösségi média Trump megbuktatásában. Az viszont nem egyértelmű, hogy a botrány hoz-e komoly változásokat a jövőre nézve.

Egyre nagyobb függésbe kerül az EU az Egyesült Államoktól, amit vezetői nem is próbálnak fékezni

Az orosz–ukrán háború alakulása azt támasztja alá, hogy az USA geopolitikai stratégiájában Európának az engedelmes végrehajtó szerepet szánják, függetlenül attól, hogy ennek során mekkora károk érik.

Volt egyszer egy Franciaország

Volt egyszer egy Franciaország, amely regionális hatalomként viselkedett, és az USA-val is felvette a kesztyűt, ha érdekei úgy kívánták. És megtette ezt éles, háborús helyzetben is.

Belföld

Brüsszel kiszolgálja az LMBTQ-lobbi érdekeit

A gyermek- és családvédelem ürügyén lendülne tovább az Európai Bizottság az ötéves LMBTQ-stratégia megvalósításában: minden tagállamban el kellene ismerni az azonos nemű párok máshol megállapított jogállását, többek között az örökbefogadás lehetőségét is.

„Az oktatási reform a tanárok megbecsülésével kezdődik”

„Majd csak akkor mondhatjuk azt, hogy rendben vannak a pedagógus­fizetések, ha jelentős túljelentkezés lesz a természettudományi tanári szakokon” – mondja Csapó Benő egyetemi tanár, az MTA Közoktatási Elnöki Bizottságának elnöke, akit a pedagógustüntetések kapcsán kérdeztünk az oktatásügy legégetőbb témáiról.

Hit és értékek

A Torontói Jegyzőkönyvek programja megvalósulni látszik

Az elmúlt években sok olyan információ látott napvilágot, amelyek segítettek reális talajra terelni a globalista háttérszervezetekről és világméretű reformprogramjaikról szóló vitát. Van azonban egy olyan dokumentum, amit immár 27 éve se megerősíteni, se cáfolni nem tudott senki. Az idő viszont igazolni látszik a Torontói Jegyzőkönyveket.

Kedves Olvasó!

Szeretettel köszöntöm abból az alkalomból, hogy idén decemberben ünnepli a Hetek a megalapításának 25. évfordulóját. 1997-ben abból a célból jött létre a hetilap, hogy legyen a magyar médiapiacon egy olyan sajtóorgánum, amelyben az újságírók a bibliai világnézet tükrében értelmezik és elemzik a világ eseményeit. Meggyőződésem, hogy a lap munkatársai az írásaikkal nemcsak tájékoztatni, hanem segíteni is szeretnének a hírzajban történő eligazodásban. 

HÁTTÉR

Napirenden az uniós digitális személyazonosítás

Korszakos reformok vannak készülőben az Európai Unió berkeiben. Két döntéshozó szervben már zöld lámpát kapott a digitális személyazonosítás víziója, amely alapjaiban formálhatja át mindennapjainkat. Az ígéretek a hétköznapok terheinek könnyítéséről szólnak.

Soha nem látott veszélyben a szólásszabadság

Elon Musk december elején nyilvánosságra hozta a Twitter korábbi működési gyakorlatáról árulkodó belső levelezés egy részét, amely igazolta, hogy 2020 októberében, az elnökválasztási kampány utolsó hónapjában a közösségi média letiltotta a demokrata jelölt fiának, Hunter Bidennek a laptopjával kapcsolatos kompromittáló tartalmakat. Előfordult, hogy a Biden-stáb közvetlen kérésére módosították a hozzáféréseket.

Ellenállás nélkül csak sodródnánk lefelé

A csongrádi putritelepről indult, majd a Megasztár hőskorában vált országosan ismertté Fivérek nevű zenekarával. Azóta Seres Antal nem a koncertarénákat, hanem a kórházakat járja, hogy a súlyosan beteg, a világtól elzárt gyerekeket gitározni tanítsa, s egy­úttal az egészségügyi személyzetbe és a szülőkbe is lelket öntsön.

Allah titkos társasága

November elején meghalt a Muzulmán Testvériség vezetője, Ibrahim Munir. A halála belső hatalmi harcokat indított el a mozgalomban. A szervezet meghatározó szerepet töltött be az iszlám fundamentalizmus 20. századi elterjesztésében. Cikkünkben a Muzulmán Testvériség történetével foglalkozunk.

KÁVÉSZÜNET

Dude Perfect: Krisztus a legjobb barátunk!

Kivitelezhetetlennek tűnő dobások, elképesztő trükkök, a különböző sztereotípiákat humorosan kifigurázó jelenetek és az izgalmasabbnál izgalmasabb kihívások – ez a Dude Perfect. A tartalmakat gyártó srácok életvitelükkel igyekeznek jó példát is mutatni követőik millióinak.

Téli mesevilág Szlovéniában

Maribor sokszínűségével kápráztat el, Ljubljanában pedig belekóstolhatunk a „Víg december” légkörébe, mely határtalan vendégszeretettel párosul.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!