hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Téli mesevilág Szlovéniában
Advent a fenntarthatóság jegyében
Téli mesevilág Szlovéniában

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2022. 12. 15.
Maribor sokszínűségével kápráztat el, Ljubljanában pedig belekóstolhatunk a „Víg december” légkörébe, mely határtalan vendégszeretettel párosul.

Utunkat – az Európa zöld szíveként is emlegetett Szlovéniában – végigkí­sérték a hatalmas erdők és az időnként előbukkanó kristálytiszta patakok. Mint az egyik legzöldebb ország a világon – fenntartható elvei miatt – egyben az első olyan ország, amely a zöld desztináció címmel büszkélkedhet.

Amilyen kicsi (2 millióan lakják), annyira meglepően gazdag látnivalót és kincset rejt, mint a Bledi- és a Bohinji-tó, raftingozásra a Soca folyó, a Postojnai-cseppkőbarlang vagy a lipicai ménes. 

Bár az utánozhatatlanul üdítő ország igazi négy évszakos úti cél, ennek ellenére sem vált a tömegturizmus áldozatává: elsősorban a természetkedvelők és az aktív sport szerelmesei kedvelik. A KSH adatai szerint ebbe a szomszédos országba járnak a magyarok is évente a legkevesebbet akár az utazások számát, akár az ott töltött időt vették alapul.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!