hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Nagyon kiszúrtak a holland gazdákkal a „zöldítés” jegyében

A zöldpolitika je­gyében bevezetett holland refor­mokat számos földművelő ökozsarnokságnak tekinti. Az utakat elfoglaló tüntetőkkel szemben lassan olyan drasztikusan lépnek fel, ami a kanadai kamio­nosok esetére emlékeztet.

Elemzés: ezek voltak Boris Johnson bukásának okai

Az utolsó pillanatig küzdött Boris Johnson, hogy megtartsa pozícióját, azonban olyan sok minisztere adta be lemondását, hogy kormányozhatatlanná vált volna az ország. Így a Downing Street 10. fekete ajtaja előtt két hivatali elődjéhez hasonlóan Johnson is bejelentette, hogy lemond a Konzervatív Párt éléről. a miniszterelnöki széket csak addig őrizheti meg, amíg a párt kinevezi utódját.

Japán, a meggyilkolt vezetők országa

Brutális véget ért Abe Sinzó volt japán miniszterelnök élete a napokban, mikor egy kiábrándult exhaditengerész agyonlőtte Nara városában tartott kampánybeszéde közben. Sokakat megrázott a merénylet, ugyanakkor a politikai erőszak egyáltalán nem ritka az ősi nemzet történelmében.

Belföld

"A hajdúdorogi Petőfi utcában máshogy ítélik meg a politikát"

Tudomásul veszem, hogy ma még nem volt arra kész az MSZP vezetői struktúrája, hogy egy kockázatos, radikális változás menjen végbe a párton belül – mondta Ujhelyi István a Hetek Stúdió vendégeként annak kapcsán, hogy miért lépett vissza az elnökjelöltségtõl. A szocialista EP-képviselõ a választás tanulságai mellett arról is beszélt, hogy milyen sms-eket váltottak fideszes képviselőtársaival.

"Lehet haragudni a gazdagokra"

Miért gyengül a forint és mitől nő az infláció? Miért fontos az energiafüggőség enyhítése? Kell-e minimumadó? Mi a gond a szupergazdagokkal? Többek között ezekről a kérdésekről beszélgettünk Pogátsa Zoltán közgazdásszal.

Energiaválság Európában: már népfelkeléstől tartanak

Miközben emberek tömegei élvezik a verőfényes napsütést a tavak és tengerek partján, az uniós vezetők most azon törik a fejüket, hogy miként másszanak ki abból a gödörből, amelyet lényegében saját maguknak ástak. Nehéz tél következik, ami nincs is annyira messze, mint most tűnik.

KATAsztrófa: ráncfelvarrás helyett kivégzés

Magyarországon eddig általában nem volt jó ómen, ha az adózási szabályokat a kormányzat olyan módon tervezte megváltoztatni, amellyel kapcsolatban a társadalom széles rétege – pártállástól függetlenül – nem tudott azonosulni, vagy egyenesen a tömegek felháborodását váltotta ki.

Ősz húrja zsong - E heti köszöntő

A csudát – vágja rá a kedves olvasó hirtelen, és mondhatja is ezt teljes joggal, hiszen éppen ég a napmelegtől a kopár szik sarja, a nyári hőségben a Balaton vagy épp valamely tenger partján fekvőket vajmi kevéssé érdekli és érinti mindaz, amit az őszről vagy akár a télről írogatnak a sajtóban.

Hit és értékek

Történelem a szeméttelepen: exkluzív régészriport Jeruzsálemből 

Példátlan, hogy a történelem egyik, ha nem a legfontosabb helyszínén, a jeruzsálemi templom-hegyen, ahol az egykori zsidó Szentély állt, a régészeket nem engedik kutatni, sőt a felbecsülhetetlen leleteket tudatosan megsemmisítik. A Hetek munkatársa, dr. Korossy Csaba néhány napja azonban önkéntesként családjával együtt részt vett abban a projektben, amely során átvizsgálják a palesztinok által szeméttelepre szállított nagy mennyiségű földet.

HÁTTÉR

Miért vásárol gőzerővel termőföldeket Bill Gates?

Mindenki tudni szeretné, miért vásárolt fel földeket Bill Gates. Ám egyelőre csak az látszik jól, hogy a vetőmagok feletti rendelkezés, valamint a föld és a haszon egyre inkább egy szűk elit kezébe kerül, és ennek a gyümölcsei keserűek lesznek.

Zaklatás és démoni szeánszok: így küzdenek a sátánisták az abortuszért

Hátborzongató spirituális hadviseléssel próbáltak sátánista és boszorkány csoportok számukra kedvező ítéletet kicsikarni a Legfelsőbb Bíróságból az akkor még kétes kimenetelű életpárti ítélet kihirdetése előtt. A jelenség rávilágít az abortuszkérdés mélyen nyugvó szellemi gyökereire.

Várja már a foci vb-t? Történelmi lesz

Az alig négy hónap múlva induló katari világbajnokságnak számos szokatlan aspektusa van, kezdve a rendezési jog 2010-es vitatott odaítélésével az őszi-téli ütemezésen át az infrastrukturális hiányosságokig. Az utóbbi időben egyre szaporodtak a rendezés megfelelő lebonyolításával kapcsolatos kérdések.

KÁVÉSZÜNET

A világ legegyedibb éttermei

Napjainkban az éttermek látogatása során sokan már nemcsak gazdag menüsorra vágynak. Fontos szempont lett a hely egyedi hangulata és páratlan élményt nyújtó környezete is. Nézzük, idén nyáron hol találjuk a legexkluzívabb helyeket!

Ön is kiégési szindrómában szenved?

Modern kori betegségnek is nevezik a kiégést, amelyre a terület orvosi szakértőjének tartott Dr. Esther M. Sternberg szerint a nagyobb stresszt igénylő munkahelyeken dolgozók – mint például a nővérek, tanárok, csoport­vezetők – hajlamosabbak. Mi az a reziliencia, és hogyan segít a kiégés elleni küzdelemben?
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!