hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Miként tud több mint 400 ember évekig észrevétlenül fenntartani egy pedofilhálózatot?

A nemzetközi sajtóban kevés szó esett arról a 439 fős német pedofilcsoportról, amelynek tagjai gyermekek tucatjait bántalmazták és erőszakolták meg. A kiskorúak szexuális kizsákmányolása nem csak Németországot érinti, többek között a brit királyi család egyik tagja, András herceg is komoly vádakkal néz szembe a közeljövőben.

Forr az amerikai közélet a félidős választások miatt

„Szétszakít bennünket, és olajat önt a megosztottság tüzére – pontosan az ellentétét teszi annak, amit megígért.” Az előbbi mondat nem Joe Biden valamelyik republikánus ellenfelétől, hanem az egykori demokrata képviselőtől, Tulsi Gabbardtól származik.

Náci paramilitáris szervezeteket is felhasznál a CIA az oroszok ellen

A Központi Hírszerző Ügynökség 2015 óta képzi az ukrán katonákat az oroszokkal szembeni ellenállásra. Az amerikai támogatásból, úgy tűnik, neonáci osztagok is részesülnek.

Kedves Olvasó!

A nyugati lapok rettegve vázolják föl, miként szállhatja meg Oroszország bármelyik pillanatban Ukrajnát. Egyesek szerint Putyin Ukrajna déli részéről, az Azovi- vagy a Fekete-tenger felől támad majd, mások szerint a háború sújtotta keleti régiókba hatol be, és csak az a kérdés, hogy átkel-e a Dnyeper folyón Kijev irányába.

Belföld

"A magyarok jövőjéről Magyarországon döntsenek!"

Nincs értelme leülni Márki-Zay Péterrel vitázni, nem számolnak a vereséggel és már megszokták azt, hogy külföldről megpróbálnak beavatkozni a magyarországi választásokba. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkárával, miniszter­helyettesével a Hetek studiójában beszélgettünk.

Squid Game az óvodákban: kire bízzuk a gyerekeket?

Hivatalosan 300, a valóságban minimum ezer betötetlen óvónői állás lehet a hazai 3790 állami óvodában. Van, ahol dajkát vagy közmunkást állítanak be óvónőnek, miközben az óvodások minden korábbinál jobban rászorulnának a képzett szakemberek fejlesztő és nevelő munkájára.

Hit és értékek

Elsodródott hívők: Milyen hatással van a járvány az egyházakra?

Nem a pandémiával kezdődött, de a koronavírus-járvány felgyorsította azokat a folyamatokat, amelyek a különböző felekezetek aktív tagságának csökkenését okozzák. Összeállításunk első részében vezető közvélemény-kutatók megállapításait ismertetjük, míg a jövő héten különböző országokban élő evangéliumi keresztény pásztorok válaszait gyűjtjük össze arról, ők hogyan élik meg ezt az időszakot és milyen válaszaik vannak az új kihívásokra.

HÁTTÉR

Végképp eltörölni: így radíroznák ki a térképről a Harry Potter szerzőjét

Rájár a rúd J. K. Rowlingra az utóbbi időben. A magát feministaként meghatározó írónő állandó célpontja a „cancel culture”, vagyis eltörlési kultúra nevű jelenségnek, amely mindazok elhallgattatását szolgálja, akik nem értenek egyet az uralkodó ideológiával.

Soft power: hogyan próbálnak változtatni Kína megítélésén a nyugati világban?

Kína hosszú évek óta igyekszik a „puha hatalom” eszközeivel befolyásolni a külföldön róla kialakult képet. Erre most annál inkább nagy szüksége van, mert megítélése Nyugaton csak romlott a koronavírus-járvány következtében.

A nemnövekedés programja: hogyan épül a szocializmus Amerikában és a világon?

Az Egyesült Államok olyan új gazdaságpolitikát diktál, amely nagy lépés lehet a központi tervezés és a nemnövekedés irányába. Ha a mottó „újjáépíteni jobban”, miért tűnik úgy, hogy szándékosan tönkreteszik a gazdaságot?

A hazai bankszektor alakulása az elmúlt években

A pénzügyi források és eszközök legfontosabb közvetítője a bankrendszer, így a szektor fenntartható működése fontos a gazdaság kiegyensúlyozott fejlődése szempontjából.

KÁVÉSZÜNET

"Az élet ne főleg arról szóljon, hogy nekünk mi a jó" - interjú Juhász Anna irodalmárral

Meghatározó élmény testközelből szemlélni egy Nobel-díjra jelölt költő életét, édesapja, Juhász Ferenc - és támogató édesanyja - életéből azonban az irodalom szeretete mellett a család és a házasság fontosságát is megtanulta. A magyar kulturális életről, modern nőképről és a hivatás megtalálásáról kérdeztük az itthon, saját területén reformernek minősülő Juhász Annát.

Eltűnt családok nyomában: kik voltak a Holtzerek?

Az ENSZ közgyűlése 2005. november 1-jei határozatával január 27-ét a holokauszt nemzetközi emléknapjává nyilvánította. ez alkalomból a Szeged történelmében meghatározó szerepet játszó Holtzer családra emlékezünk.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!