hetilap

Hetek hetilap vásárlás
"Az élet ne főleg arról szóljon, hogy nekünk mi a jó" - interjú Juhász Anna irodalmárral
Juhász Ferenc lányával a magyar kultúra napja alkalmából beszélgettünk
"Az élet ne főleg arról szóljon, hogy nekünk mi a jó" - interjú Juhász Anna irodalmárral

Fotó: Jász Virág

2022. 01. 20.
Meghatározó élmény testközelből szemlélni egy Nobel-díjra jelölt költő életét, édesapja, Juhász Ferenc - és támogató édesanyja - életéből azonban az irodalom szeretete mellett a család és a házasság fontosságát is megtanulta. A magyar kulturális életről, modern nőképről és a hivatás megtalálásáról kérdeztük az itthon, saját területén reformernek minősülő Juhász Annát.

Mit jelent Ön számára az olvasás?

– Az életet, a levegőt, a forrást. Az olvasás nagyon korán fontos szerepet kapott az életemben. Lévén, hogy irodalomszerető családba születtem, már egész kicsi koromban közösen olvastunk szüleimmel, de élmény volt, hogy gyakran alkotók fordultak meg a nappalinkban, és őket figyelhettük, hallgathattuk nővéremmel. Kamasz­koromtól támaszaim lettek a könyvek, mai értelemben pedig leg­inkább a hivatást jelenti számomra: irodalmár vagyok, olvasásnépszerűsítéssel foglalkozom – ami szerintem a világ egyik legjobb munkája.

Melyek a legmeghatározóbb regények az életében?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!