hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Turistaként érkeztek Ankarába, kémkedés miatt lecsukták őket

Miközben az izraeli kormány sikerrel megszavaztatta a parlamentben a jövő évi költségvetést, elkerülve ezzel az új választások kiírását, több látványos diplomáciai kudarc érte Bennettéket, Joe Bidentől kezdve Erdoğanig.

Nitrogénbe fagyasztva várja a feltámadást az iráni futurista

A világjárvány úgy tűnik, csak gyorsítja azokat a törekvéseket, amelyek a transzhumanista hitrendszerbe illeszkednek. Az egészségre vágyó, halált legyőzni akaró ember gépekkel, mesterséges intelligenciával szövetkezve akar Istent játszani, és ennek szószólói egyre nagyobb hatással vannak a köztudatra.

Hibrid fenyegetés: török mintára zsarol a migránsokkal Lukasenka

A belarusz kormányzat az EU-val folytatott szkanderben úgy döntött, inkább a török mintát folytatja. Eltanulta Erdogantól, hogy „ha más nem, a migráns arra jó, hogy zsaroljunk velük”. A menekülteket repülőkön hordják Fehérorosz­országba, ahonnan buszokkal szállítják őket a lengyel határra.

Belföld

Zokogva panaszkodott, hogy az edzője alázza, mocskolja, tönkreteszi

Edzőgenerációk sora vette alapértel­mezettnek a magyar úszósportban, hogy a sportolót be kell törni verbális vagy akár fizikai eszközökkel. A Turi György körül kipattant botrány mentén érdemes megvizsgálni, mikor működik rosszul és mikor jól egy edző-sportoló kapcsolat.

Karácsonyban hitt, Dobrevet támogatta, Márki-Zayban bízik

Őszintén hitt Karácsony Gergelyben, akinek a visszalépése után Dobrev Klárát támogatta – most mégis beállt Márki-Zay Péter mögé. Interjú Hiller Istvánnal, az MSZP választmányi elnökével.

Hit és értékek

„Az abortusz világméretű támadás az élet ellen”

A globális szinten évente legalább 56 millió emberi életet elpusztító abortusz nemcsak egészségügyi, nővédelmi és szociális probléma, hanem korunk legnagyobb spirituális kihívása is – állítja Kurt Dillinger, a Life International nemzetközi életvédő szervezet vezetõje, aki szerint a meg nem született gyermekek egy elrejtett, el nem ért, üldözött embercsoportot alkotnak.(2021.11.19.)

HÁTTÉR

Beláthatatlan, hogyan változtatja meg a világot a deepfake

Mindig is foglalkoztatta az embert, hogy a körülöttünk lévő valóság lehet-e puszta illúzió, egyfajta „mátrix”. Annyi bizonyos, hogy a technológiai fejlődés, azon belül is egy-egy olyan újítás, mint a deepfake, egyre nagyobb szakadékot hoz létre realitás és szimuláció között.

Peking aggódhat: egyre több kínai tér meg Afrikában

Önmagában amiatt is érdemes közelebbről szemügyre venni Kína és Afrika viszonyát, mert szűk két hét múlva kerül sor a Kína–Afrika Együttműködési Fórum újabb találkozójára, melyen – egy kivételével – valamennyi afrikai ország és Peking is képviselteti magát. Korszakos megállapodások és dollármilliárdokat érintő szerződések születhetnek egy-egy ilyen fórumon, melyet 2000 óta rendeznek meg háromévente. A 21. században eddig közel egymillió kínai érkezett Afrikába a két régió közötti gazdasági kapcsolatoknak köszönhetően; jelenleg mintegy tíz­ezer kínai cég végez gazdasági tevékenységet a kontinensen.

A Wall Street királya: ki áll a világ legnagyobb árnyékbankja élén?

Valószínűleg kevesen tudnák megnevezni a világ legnagyobb vagyonkezelőjét. Az alig 30 éves BlackRock ma közel 10 ezer milliárd dollár felett rendelkezik. Ez az összeg meghaladja az EU három vezető gazdaságának (a németnek, franciának és olasznak) az összesített GDP-jét. Az alapító Larry Fink pedig a Wall Street királyává vált.

KÁVÉSZÜNET

Mit ünnepelnek az amerikaiak hálaadáskor?

Növekvő infláció és fokozodó negatív közhangulat mellett ünnepli a hálaadás napját november hónap negyedik csütörtökén az Egyesült Államok. A nap jelentősége a történelem előrehaladtával olyannyira csökkent, hogy manapság már inkább a gigászi evészetekről és az amerikaifocimeccsekről nevezetes. Mi is adta hajdanán az ünnep fennköltségét?(2021.11.19. (XXV/46))

„Nem készültek ilyen jó borok, mint napjainkban”

Vesztergombi Csaba borász édesapjával, Ferenccel vezeti a messze földön híres szekszárdi Vesztergombi Pincészetet 30 hektáros területen. Szőlőművelésben és borkészítésben, generációváltásban elért kiváló eredményeikért számos hazai és nemzetközi díjban is részesültek.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!