Hetek Univerzum
„Az abortusz világméretű támadás az élet ellen”
Interjú Kurt Dillingerrel, a Life International nemzetközi életvédő szervezet vezetőjével

Illusztráció(Fotó: Shutterstock / PuzzlePix)

„Az abortusz világméretű támadás az élet ellen”
Interjú Kurt Dillingerrel, a Life International nemzetközi életvédő szervezet vezetőjével
A globális szinten évente legalább 56 millió emberi életet elpusztító abortusz nemcsak egészségügyi, nővédelmi és szociális probléma, hanem korunk legnagyobb spirituális kihívása is – állítja Kurt Dillinger, a Life International nemzetközi életvédő szervezet vezetõje, aki szerint a meg nem született gyermekek egy elrejtett, el nem ért, üldözött embercsoportot alkotnak.(2021.11.19.)

Hogyan kezdődött az életvédő munka az életében? Miért éppen a méhen belüli élet és az abortusz kérdése vált ennyire fontossá Önnek?

– A Biblia legelején van egy olyan igeszakasz, amiről korábban már sokat prédikáltam és tanítottam róla, ám egy alkalommal egészen új színben tűnt fel számomra. Ez a rész a Teremtés könyve első fejezetének 26. és 27. versszaka: „És monda Isten: Teremtsünk embert a mi képünkre és hasonlatosságunkra; és uralkodjék a tenger halain, az ég madarain, a barmokon, mind az egész földön, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatokon. Teremté tehát az Isten az embert az ő képére, Isten képére teremté őt: férfiúvá és asszonnyá teremté őket.”

Lelkészként régóta részt veszek az életvédő, pro-life mozgalomban. Azt hittem, hogy eleget tudok már róla, és nincs szükségem további ismeretre ezen a téren. Nézze, a pásztorok néha elég makacs emberek tudnak lenni. De Isten mégis megszólított ezen az igerészen keresztül: „Kurt, te a nyájam pásztora vagy, az én szolgám. Tudom, hogy ellenzed az abortuszt, de nem ismered a szívemet igazán ebben a kérdésben.”

Megdöbbentem, és elgondolkodtam azon, mit is érthet Isten az alatt, hogy nem ismerem a szíve érzéseit az abortusszal kapcsolatban?

Tovább olvasná?

Ez egy cikk a hetilapból, amit online előfizetést követően belépéssel elér.

Vagy vásárolja meg a lapot az újságárusoknál.

Vissza a Hetek univerzumba
Aktuális hetilap
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!