hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A Wall Street királya: ki áll a világ legnagyobb árnyékbankja élén?
Larry Fink és a Blackrock története
A Wall Street királya: ki áll a világ legnagyobb árnyékbankja élén?

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2021. 11. 18.
Valószínűleg kevesen tudnák megnevezni a világ legnagyobb vagyonkezelőjét. Az alig 30 éves BlackRock ma közel 10 ezer milliárd dollár felett rendelkezik. Ez az összeg meghaladja az EU három vezető gazdaságának (a németnek, franciának és olasznak) az összesített GDP-jét. Az alapító Larry Fink pedig a Wall Street királyává vált.

Az írás megmarad elnevezésű ünnepi előfizetői akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetéssel a több mint száz nyeremény mellett EGY VADONATÚJ AUTÓT lehet nyerni. Részletek és a teljes nyereménylista itt: www.hetek.hu/elofizetes

Larry Fink 1952-ben született háromgyermekes kaliforniai zsidó családban. Az apának cipőboltja volt, az anya pedig a helyi egyetemen tanított irodalmat. Larry már fiatalon besegített a családi üzletben, a keresett pénzt pedig elkezdte befektetni. Első részvényét 13 éves korában vásárolta. A befektetés, a jövőre való felkészülés szülői útmutatását egy életre megjegyezte.

Az egyetemen politikatudományt tanult, majd üzleti mesterdiplomát szerzett ingatlan szakon. A WallStreet azonnal elcsábította a fiatal pályakezdőt. A Goldman Sachshoz ugyan nem vették fel, de a patinás First Boston leigazolta a hosszú hajú, türkiz karkötőt viselő tehetséget.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!